ŠOK: Poglejte, koliko bodo po novem stale cigarete! DRASTIČNA podražitev..

V Nemčiji se obeta nov zakon, kjer bodo drastično povišali ceno zavojčka cigaret, kot smo uspeli ugotoviti, o podobnem povišanju razmišljajo tudi v Sloveniji, nismo pa uspeli ugotoviti, če bo znesek enak.

V Sloveniji smo že navajeni da se iz leta v leto močno dražijo tobačni izdelki, za škatlico cigaret je potrebno plačati že 4 evre ali več tudi pri nas.

Nemški kadilci pa bodo morali plačevati tudi še posebne stroške, z nakupom vsakega zavojčka cigaret, z namenom da bi uredili visoke stroške zdravljenja.

 

Vir: Facebook

Približno 2,50 evra bi stala vsaka škatla poleg tega, da bi imeli nadzor nad visoko posledično škodo. 

Za razliko od davka na tobak, ki se je do sedaj uporabljal le za krpanje splošnih proračunskih lukenj, bi ta denar lahko prišel neposredno v sistem zdravstvenega varstva.

V Nemčiji nastane zaradi kajenja okoli 35 milijard evrov stroškov (od leta 2012), kadilci pa trpijo tudi zaradi tumorjev in različnih kardiovaskularnih problemov, kar pa zavarovalnico in državo stane ogromno denarja.

Po nemških izračunih naj bi kadilec stal delodajalca približno 2000 evrov na leto.

Davek na tobak (okoli 14 milijard evrov) sam ne more nadomestiti teh ogromnih stroškov.

Medtem ko je promet industrije cigaret 25 milijard evrov, ti stroški presegajo 50 milijard evrov v sistemu socialne varnosti.

 

Vir: Facebook

Da bi lahko kompenzirali tudi izdatke za izgubo dela in izgubo produktivnosti kadilcev, bi moral paket cigaret po novem stati kar 11,30 EUR.

Glede na to, da so pri nas več kot 5 krat manjše plače, kot v Nemčiji bi takšna podražitev verjetno dokončno zaustavila prodajo cigaret v Sloveniji.

Država s tem veliko služi, tako da dvomimo, da se bo tudi pri nas zgodilo kaj takega..

Delimo naprej, opozorimo kadilce, čas je da opustite to nevarno razvado.

 

Komentarji

Napiši komentar
  1. 22. 5. 2018 ob 21:26 Dave

    5 krat večje plače imajo v nemčiji haha kaj je to primerjava med slovenskim pekom in nemškim ingenirjem?

Poglej si še

Na naslovnico

32 letnica zanosi s 16 letnim fantom - Ta fant, naredi pri rojstvu nekaj neverjetnega!

15.06.2017

32 letna ženska je pred kratkim rodila otroka svojemu 16 letnemu fantu. Kathleen Martin in Jack Fucile sta se spoznala na Facebooku leta 2015. Ug

Miniaturni heroj. Tale deček ima 7 mesecev in je tako majhen, da nosi obleko za lutke in igrače

22.11.2016

Star je 7 mesecev in tehta le 450 gramov. A kaj je največje? Njegovo srce Matthew Riddle se je rodil pri 7 mesecih. Tehtal je le 450g. Po

Moški je namestil skrite kamere, ker je mislil, da njegova čistilka počne nekaj čudnega v njegovem stanovanju...

13.01.2017

Le kaj je počela? Moški je zaradi velikega števila potovanj najel svojo hišno pomočnico. Dobil je občutek, da se njegova s

Oprala si je obraz s to mešanico, njena hčerka pa ni mogla verjeti njenim očem, saj je izgledala mlajša kot ona. Nasvidenje gube in akne!

04.02.2017

Tale doma narejena krema dela čudeže! Peteršilj je bogat z minerali in vitamini, vsebuje pa tudi esentialna olja z magnezijem in kalijem.

15 rojstnodnevnih tort, ki so razjokale otročke in njim uničile najlepši dan v življenju!

19.06.2016

Katastrofalne so... Za to torto pa res nebi plačal! Predstavljamo vam torte za otroke in njihove rojstne dneve. Katastrofalne torte. Niti pokaza

Pred spanjem je posnel tole fotografijo. Ampak naslednje jutro tega ni pričakoval!

03.12.2016

Večer pred spanjem posnel fotografijo. Ko je vstaj zjutraj... Zima je tu in že kar nekaj časa se sprašujemo, ali bo letos bolj mrzla k

X
PRIDRUŽI SE NAM!