Vas zanima, kako je Salome izgledala kot moški? Poglejte si to neverjetno transformacijo...

Salome se je kot Nenad Ćuća Žentil rodila 23. novembra 1968 na hrvaškem otoku Rab materi Milici (kuharici in snažilki) in očetu Vladimirju (peku).

Ima tudi starejšega brata in starejšo sestro.

Zdravnik je njenima staršema rekel, da ne bo nikoli shodila, ker da njene noge nimajo dovolj razvitih mišic, vendar je naposled le naredila svoje prve korake. 

Vzgajana je bila v tradicionalnem katoliškem duhu, čeprav se danes, kot pravi, predvsem zaradi nemoralnih dejanj Rimokatoliške cerkve, ne počuti več njena pripadnica.

S staršema ni imela pozitivnega odnosa.

 

Vir: Facebook

Kot otrok je bila večkrat zaničevana in tepena, kadar ni ubogala volje svojih staršev, tudi kadar je šlo za banalnosti, kot denimo kadar se je na skrivaj oblačila v mamina oblačila ali pa kadar je kuhala, saj to po mnenju njene matere ni bilo “moško” opravilo.

Njen oče je bil alkoholik, z ženo sta se rada fizično izživljala nad Salome in njenima sorojencema, kar je vodilo tako daleč, da je Salome že v puberteti poskusila storiti samomor z zaužitjem preodmerka tablet.

Ko je njena mati ugotovila, kaj si je želela storiti, ji je Salome rekla: “Hotela sem umreti,” nakar jo je mati rezko vprašala: »Zakaj pa potem ne crkneš?!«.

 

Vir: Facebook

Z bratom se je Salome zaradi njegove konzervativnosti pogosto kregala, medtem ko je bila sestra vedno njena zaupnica in podpornica. 

Odnosi z materjo pa so se umirili šele v poznejših letih, ko jo je ta sprejela takšno, kakršna je.

Kot otrok si je želela postati poklicna kuharica, vendar te želje ni uresničila vse do svojega 48. leta.

Leta 2000 se je Salome odločila za prvi korak na poti k preobrazbi.

 

Vir: Facebook

 

Dala si je narediti ženske prsi pri hrvaškem estetskem kirurgu Siniši Glumčiću. Psihiatrični test za potrditev transseksualnosti je opravila pri prof. dr. Slavku Ziherlu, dr. med., spec. psih.

Marca 2008 se je kot prva transspolna oseba udeležila hrvaške različice resničnostnega šova Big Brother, kjer pa se ni uvrstila v finale.

Ko se je ustalila v Sloveniji, se je Salome dokončno odločila, da bo spremenila. Šla je na posvet k psihiatru, nato je sledila hormonska terapija.

15. februarja 2009 je Salome kot osrednja gostja nastopila v oddaji As ti tud not padu!?, ki sta jo na Pop TV vodila Lado Bizovičar in Jurij Zrnec.

Pred nastopom je izrazila željo, da o spremembi spola ne bi govorila, razen če to informacijo honorirajo.

Odgovorni so se z njenimi pogoji strinjali in ji za gostovanje ponudili 1.000 € neto. Vendar pa se dogovora niso držali.

 

Vir: Facebook

Vse je delovalo, kot da je osrednja tema večera njen takratni penis, ki ga je nameravala odstraniti.

Uprizorili so celo močno simbolično rezanje kranjske klobase in igranje z jajci, ki se razbijejo, zaradi česar mora Salome presedlati na žemljice.

Seveda ni manjkalo skrajno transfobnih komentarjev, zakamufliranih v celofan šale.

V oddajo so povabili tudi Alko Vuico, Salomejino prijateljico, ki je med drugim komentirala Salomejino odločitev o spremembi spola, ki ji je močno nasprotovala.

Proti zaključku oddaje so na odru nastopili postavni fanti v mornarski opravi, ki so v rokah nosili ogromen glinen penis, ki ga je Salome morala razbiti.

V njem je bilo skritih 1.200 € v bankovcih.

 

To vsoto naj bi Lado in Jure zbrala, da jo podarita Salome kot finančno pomoč za kritje stroškov posega spremembe spola, vendar pa je to vse bilo le navidezno, saj je takoj po končanem snemanju k njej pristopil eden od organizatorjev in zahteval, da vrne denar nazaj, saj da naj bi to bil zgolj rekvizit za uprizoritev.

 

Vir: Facebook

 

Ogorčena in užaljena Salome je zato odklonila nadaljnje sodelovanje z Ladom in Juretom, ko sta jo čez mesec spet kontaktirala za nastopanje v njuni oddaji.

Ker sama ni imela dovolj finančnih sredstev za kritje vseh stroškov operacije, je v ljubljanskem klubu Inbox organizirala dobrodelno zabavo z naslovom Salome’s Diva Carneval, na kateri so povabljenci lahko darovali v namene njenega posega. 

Leta 2009 je nato uspešno prestala operativni poseg spremembe spola, in sicer 24. marca pri estetskem kirurgu Miroslavu Djordjeviću v Beogradu.

 Navdih za spremembo spola je dobila od Anđele, srbske transseksualke, ki jo je srečala na transkonferenci v Berlinu in ki je tudi sama bila pri dr. Djordjeviću.

Vsaka čast za pogum in sledenju svojim prepričanjem. Veliko sreče v prihodnosti, Salome! Slovenija je ponosna nate.

 

 

 

Komentarji

Napiši komentar

Poglej si še

Na naslovnico

Mnogo staršev naredi tole usodno napako vsako poletje

25.04.2018

Pozor starši! Ko se temperature spomladi začnejo dvigovati, je potrebno premisliti, kaj moramo storiti, da bi se zaščitili pred vroči

32 letnica zanosi s 16 letnim fantom - Ta fant, naredi pri rojstvu nekaj neverjetnega!

15.06.2017

32 letna ženska je pred kratkim rodila otroka svojemu 16 letnemu fantu. Kathleen Martin in Jack Fucile sta se spoznala na Facebooku leta 2015. Ug

Vsa farmacevtska podjetja nam želijo prikriti sadje, ki uničuje rakaste celice! Vsi bi morali vedeti o tem sadju!

07.03.2017

Nešteto znanstvenikov trdi, da tole sadje zdravi raka! Kaj je lahko boljšega, kot to, da je bilo najdeno sadje, ki je 10 tisoč kra

Pred spanjem je posnel tole fotografijo. Ampak naslednje jutro tega ni pričakoval!

03.12.2016

Večer pred spanjem posnel fotografijo. Ko je vstaj zjutraj... Zima je tu in že kar nekaj časa se sprašujemo, ali bo letos bolj mrzla k

15 rojstnodnevnih tort, ki so razjokale otročke in njim uničile najlepši dan v življenju!

19.06.2016

Katastrofalne so... Za to torto pa res nebi plačal! Predstavljamo vam torte za otroke in njihove rojstne dneve. Katastrofalne torte. Niti pokaza

Moški je namestil skrite kamere, ker je mislil, da njegova čistilka počne nekaj čudnega v njegovem stanovanju...

13.01.2017

Le kaj je počela? Moški je zaradi velikega števila potovanj najel svojo hišno pomočnico. Dobil je občutek, da se njegova s

X
PRIDRUŽI SE NAM!