V ŽIVO!

Ste vedeli, da lahko imate stenice tudi v vaših vzmetnicah, vzglavnikih,... ? Naučili vas bomo, kako se jih znebiti na enostaven način...

Posteljne stenice so dandanes pogost problem in skoraj vsak je vsaj enkrat že imel opravka z njimi.

Niso samo piki zelo neprijetni in lahko celo nevarni, ampak se je stenic tudi zelo težko znebiti, ne da bi poklicali poklicnega odstranjevalca.

Če ste se odločili, da jih boste odstranili na naraven način brez insekticidov, ki so lahko nevarni za zdravje, lahko tule najdete nekaj naravnih načinov, da se za vedno znebite teh drobnih rjavih insektov.

 

1. Odstranite vse iz posteljnih stranic in okvira:

V dveh od treh primerov so stenice v posteljnem ogrodju ali v vzmetnici, zato je pomembno, da jih začnemo odstranjevati prav tam.

Navsezadnje se prav zato imenujejo »posteljne stenice«, ker se dobro počutijo v posteljah in okrog njih.

Za to opravilo lahko uporabimo kombinacijo sesanja in kakega nežnega naravnega insekticida.

Pranje bi bilo nemogoče, ker bi se lahko potem v postelji naselile različne plesni , ki so nevarnejše kot stenice.

Zelo pomembno je, da odstranite tudi vsa jajčeca, sicer bo vaš trud zaman.

 

Vir: Facebook

2. Poskusite z naravnimi pesticidi

Na srečo lahko izbirate med mnogimi, ki so prav tako učinkoviti kot tisti v prodaji.

Niso strupeni in so poceni. Najpogosteje se uporablja  DE ali diatomejska prst.

Na kratko: diatomejska prst/zemlja je učinkovit 100% organski prašek iz vodnih rastlin; dobimo ga v trgovinah z vrtnarskimi pripomočki.

Učinkovito uniči posteljne stenice in njihova jajčeca. Treba je samo narahlo nanesti prašek na vsa mesta, kjer se zbirajo stenice.

 

3. Čudežna moč proti stenicam - Sivkino olje

Osnovna olja, kot na primer evkaliptovo, sivkino in olje poprove mete ali čajevca so vedno uporabljali za odstranitev vseh vrst žužkov in pršic.

Po navadi jih odžene njihov močni vonj.

Prav zato je sivkino olje naravna in učinkovita zaščita pred posteljnimi stenicami.

Če se odločite za koncentrat, nanesite nekaj kapljic tega olja v kote posteljnega ogrodja.

Njegov močni vonj traja več dni. Uničil bo stenice in njihova jajčeca, hkrati pa vam bo všeč njegov prijetni duh.

 

4. Vse posesajte

Stenic se lahko znebite tudi tako, da posesate vse, od stolov, preprog, in oblazinjenega pohištva do posteljnih vzmeti, zaves in vzmetnic.

Posteljne stenice se rade zadržujejo v manj dostopnih krajih, celo v električnih aparatih se jih včasih najde. Za to vsaj vsak teden enkrat res temeljito posesajte vse.

 

5. Perite posteljnino pri visokih temperaturah

Visoka temperatura uniči vse, od posteljnih stenic in plesni do bakterij in mikrobov.

Zato je to najboljši način, da razkužite posteljno perilo in opremo.  Potem vse temeljito posušite v sušilniku in spravite v čiste plastične vreče.

 

Vir: Facebook

6. Oblazinjeno pohištvo in tkanine očistite s paro

Nekaterih stvari ne moremo oprati pri visoki temperaturi.

Četudi je sesanje večinoma zelo učinkovito, je včasih treba uporabiti radikalnejšo metodo, da se stenic popolnoma znebimo.

Čiščenje s paro zelo učinkovito uniči stenice, ker niti odrasle žuželke niti njihova jajčeca ne prenesejo visoke temperature.

Razen tega para prodre globoko v tkanino in doseže področja, ki jih ne moremo drugače, kot na primer drobne razpoke in kotičke.

Lahko pokličete poklicnega čistilca, ki ima vse pripomočke, ali pa si kupite majhen ročni parni čistilec z močnim curkom pare in delo opravite sami (take čistilce se dobi z različnimi dodatki, ki vam omogočijo, da dosežete tudi najbolj nerodne kotičke).

Ti pripomočki ustvarijo  meglo iz pare, ki takoj uniči vse male nadloge, tudi tiste, ki se jih ne vidi.

Ne glede na to, kateri način parnega čiščenja boste izbrali, je najbolj pomembno, da je para suha, ne mokra, ki lahko uniči tkanine ali oblazinjeno pohištvo.

Tako kot s sesanjem se tudi s parnim čiščenjem lotite vsega, od postelje in pohištva do armatur, omaric, talnih oblog zidnih razpok in drugih predmetov, kjer bi se lahko zadrževale stenice.

 

Vir: Facebook

7. Olje čajevca

Olje čajevca je eno izmed čudežnih osnovnih olj: ne samo, da čudovito diši, ima tudi močan protibakterijski učinek in lahko uniči vse stenice.

Z njim lahko temeljito očistite vse stanovanje, nekaj kapljic pa lahko nanesete na posteljnino, ko jo perete.

2% raztopino čajevčevega olja v mlačni vodi vlijete v steklenico, ki ima primeren nastavek in poškropite vse: postelje, preproge, pohištvo  in posteljno perilo enkrat na teden ali na dva meseca, odvisno od tega, koliko so se razpasle stenice.

Uživali boste v postelji brez stenic in čudovitem vonju.

 

Komentarji

Napiši komentar

Poglej si še

Na naslovnico

´Kemoterapija ubija človeka, ne raka!´ - trdi zdravnik!

07.03.2017

"Kemoterapija ubija človeka, NE raka trdi Dr. Hardin B. Jones. Kot poroča bivši profesor medicinske fizike in fiziologije univerze v Kali

Ženska, ki je napovedala 9/11, ISIS in mnogo več... Ima slabo novico glede Donalda Trumpa!

22.11.2016

Upamo, da tale ženska ne ugane nič več! Verjetno ste že slišali za Babo Vango kajne? Njeno pravo ime je Vangelia Pandeva. Pravilno je n

Izpoved slovenske narkomanke: ˝Za en šus, bi dala karkoli, tudi svoje telo... ˝

30.11.2017

Zasvojenost je ogromen problem po celem svetu. Ko enkrat zabredemo je težko priti nazaj na stare tire... Nekateri se uspejo izvleči, drugi pa na ž

Odvrgel je smeti v gozd in odšel. To kar se je zgodilo nato, si ni mogel misliti prav nihče

19.12.2016

Moški je šel na sprehod po gozdu, da bi užival v čistosti zraka in okolja. Nekaj časa je hodil, ko je zagledal čuden tovornjak.

POŠASTNO: Posiljen dojenček, star 1,5 meseca umrl

06.01.2021

Pošastna zgodba prihaja iz mesta Vernon v Franciji. 20. decembra 2020, je prišlo do hudega dejanja v katerem je bila pozneje udeleže

Mami je poslal fotografijo svoje punce, a ni se zavedal da je ozadje sramotno!

13.03.2018

Ni opazil, da se na fotografiji kaže nekaj sramotnega... Napake so človeške, to vemo prav vsi. Paziti moramo tudi na najmanjše stva

X
PRIDRUŽI SE NAM!