V ŽIVO!
JOHNNY PERRY BITCOIN, BINARY OPTION: Please everyone should be careful and stop being fooled by all these brokers and account managers, they scammed me over $ 140,000 of my investment capital, they kept on requesting for extra funds before a withdrawal request can be accepted and processed, in the end, I lost all my money. All efforts to reach out to their customer support desk had declined, I found it very hard to move on. God so kind I followed a broadcast that teaches on how scammed victims can recover their fund, I contacted the email provided for consultation, I got feedback after some hours and I was asked to provide all legal details concerning my investment, I did exactly what they instructed me to do without delay, to my greatest surprise I was able to recover my money back including my profit which my capital generated. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can as well hire him today by Email:diamondhacker@yahoo.com
oliver Henrich Zahvaljujem se podjetju Espen koks, ker je zame ocenil posojilo v višini 7000. če potrebujete nujno posojilo, se izognite prevaram lažnih posojilodajalcev in se prijavite prek prave posojilnice po e-pošti yawnerstaylor@gmail.com whatsapp +1 (876) 398-8103
LANLAZAR MARCUS Zdravo, Ali potrebujete nujno posojilo za reševanje svojih finančnih potreb? Ponujamo posojila v razponu od 2.000,00 do 100.000.000,00, smo zanesljivi, zmogljivi, hitri in dinamični, brez preverjanja kreditne sposobnosti in ponujamo 100-odstotno garancijo za tuja posojila v obdobju tega prenosa. Za vsa posojila smo izdali tudi posojilo v vseh valutah s 3% obrestnimi merami .... Če vas zanima, se obrnite na nas preko e-poštnega naslova podjetja To e-poštno sporočilo: Če vas zanima, se obrnite na nas preko: zekoceanfinance1@gmail.com zekoceanfinance@gmail.com S spoštovanjem, Gospod Lanlazar Marcus zekoceanfinance@gmail.com zekoceanfinance1@gmail.com
Endre Iščete nujno posojilo? če je odgovor da, uporabite zdaj z 2% obrestno mero Pišite nam danes po e-pošti: dakany.endre@gmail.com
Tilen Lepota žene
STELLA SAPPHIRE “Most hackers asks for payment before services that they do not still render at the end but I want to introduce you to a university master’s degree holder of Princeton in Finance as well as computer geek for any sort of hacking, it can be social media accounts, Forex trading forecasts, credit reports/credit score lifting ,school grade, email, credit card, phone hacking, erasing criminal records etc, you name it. he shows proof of work and payment is made only after service well done to your satisfaction Contact him : WIZARDBRIXTON@GMAIL.COM
Kren Še to, če bi se tvoj foter-policist kaj spoznal na zakone bi vedel, da na mejo brez dovoljenja upravne enote in soglasja sosedov ne smeš betonirati ničesar. Maščevanje? Že beseda je ogabna...
Kren Oče policist? Lepo te vzgaja, ni kaj. Sosedu je treba nagajat, drugače nisi prsvi Slovenec. Upaj, da ne dobiš kakšnih Romov za sosede, boš takrat šele videl hudiča.
Natal8ja6 Ja, gosp.Jože prav imate, tudi jaz sem bila postavljena pred odločitvijo: kemo - da ali ne in veste kaj, tudi slučajno se je nisem upala odklonit, ko si postavljen pred tako odločitvijo bi tudi "drek" pojedu, sam da pomaga🤨
Slavc Vsi, ki ste sposobni vzeti nekomu, ki je rakavi bolnik denar in ga zdraviti na šarlatanske načine, upam, da res obstaja pekel in da boste tam za vedno. Čedalje več rakov se pozdravi danes, sploh v zgodnejših fazah. Dejstvo je, da kemoterspija vse uniči, ampak cilj je, da prej uniči rakave celice kot vse ostalo. Če pa mislite, da bo sprememba življenja pri tem pomagala ali pa kakšna korenina ali list, pa se označite, da ste neizobraženi in raje zaupajte strokovnjakom.

Napadajo Slovenca, ki je delavcem dal proste nedelje! Poglejte kaj jim je odgovoril…

Redko zasledimo takšne zgodbe.

Na socialnih omrežjih je v zadnjih dneh Slovenijo obkrožil zapis enega redkih dobrih delodajalcev, ki se je svojim zaposlenim odločil dati proste nedelje in vse praznike.

Ker se ukvarja s turizmom so ga nekateri začeli celo napadati, saj njegove poteze ne odobravajo.

Bil je deležen številnih kritik, sedaj pa je pripravil dolg zapis, v katerem je svojo potezo obrazložil.

Njegove besede bi si morala prebrati vsa Slovenija, zato jih delimo naprej.

Gre za gostilno Vovko iz Rateža pri Novem Mestu. Če se boste kaj tam potikali, jo dajte obiskati. Deležni boste odlične postrežbe in prijaznega osebja.

 

Zapis Roka Vovka, lastnika gostilne Vovko objavljamo v celoti:

"Spoštovane goste obveščamo, da smo se v Gostilni Vovko odločili še za eno spremembo in sicer za spremembo delovnega časa.

Gostilno zaprli ob nedeljah in vseh praznikih, odprli pa bomo ob ponedeljkih, ko je delo bolj umirjeno.

Večina gostov, ki spoštuje naše delo, to odločitev pozdravlja, vseeno pa bi rad napisal nekaj besed za tiste, ki morda te odločitve ne razumejo.

 

Vir: Facebook

 

Namreč, pojavlja se vprašanje:”Kaj pa je temu malemu Vovkotu? Ob nedeljah in praznikih pa gostinci vseeno najbolje zaslužijo! Ja, lahko se gre frajerja, ko so mu starši vse postavili”.

Takih in drugačnih teorij sem že vajen, tudi koža je postala sčasoma tako trda, kot na nogah. O nedeljskem in prazničnem zaslužku bi lahko razpravljal, pa raje ne.

Gre za to, da smo pravočasno ugotovili, da s takim tempom v gostilni, kjer se trudimo za naše goste in kjer se trudimo s kuharijo, enostavno ne gre več.

Zato sprememba. Z ženo naše delavce ceniva in spoštujeva, spoštovanja do njih učiva tudi najinih otrok.

Ker sva oba navajena trdega dela, veva, kako naporno je delo kuharja, natakarja ali pa pomivalke. Nedeljski in praznični tempo počasi ubija delavce.

Tega se zavedamo, vem, da se tega zaveda tudi večina mojih bližnjih gostinskih kolegov.

Vprašanje je le, če imaš jajca za to in nekaj ukreneš. Kolega Marko Pavčnik je to naredil, pa še kdo drug.


 

Tisti, ki ne bodo ničesar ukrenili, bodo prej ali slej pregoreli. Potem je prepozno.

Osnova gostilne kot je naša, je družina. Družina je prvo podjetje, potem gostilna. Ker brez družine ni uspeha v gostilni.

Brez podpore družine, delo v gostinstvu nima smisla. Vendar si je treba delo prilagoditi tako, da je družina zadovoljna.

Osebno si želiva, da najini otroci vedo, da je gostinstvo težak posel, vendar si lahko privoščiš tudi prostih dni, greš lahko na smučanje, na morje ali v hribe.

V teh časih je to zelo pomembno. Upam, da se kasneje kdo od otrok odloči za nadaljevanje družinske tradicije, ne bom pa jezen, če bo obratno. Silil ne bom nikogar.

 

Vir: Facebook

Gostinski delavci so pod velikim pritiskom.

Delo, predvsem v kuhinji je zelo naporno, visoke temperature, težke posode, pritisk, ki ga čutijo ob velikem številu naročil, je naporen. 

Mi smo temu pritisku začeli izogibati že pred časom, z zaprtjem ob nedeljah in praznikih je narejen dodaten korak.

Klima v podjetju je zelo pomembna. Zato sem ponosen na najine sodelavce, ponosen sem na Manco, da nam uspeva ohranjati prijetno delovno okolje.

To ne pomeni, da ne pride do konfliktov. Seveda občasno prihaja, vendar je občutek dobre klime neprecenljiv.

Naši sodelavci so zelo delavni in pomembno je, da bodo v službi tudi zadovoljni.

S spremembami smo se začeli ukvarjati pred nekaj leti. Korak po korak. In čutimo, da delamo pravilno.


 

Ker danes opažam, da nekateri gostinski kolegii ne premorejo moči, da storijo spremembo in vztrajajo na načinu dela izpred 20 ali 30 let.

Ker jih je strah, kaj se bo zgodilo? Nič takega, kar ne bi zmogli. Ker najhujše se Vam dogaja sedaj, ko ne ukrenete ničesar.

S tem ne delate usluge sebi, ne sodelavcem. Dragi kolegi, lažje vam bo, če boste že danes začeli s spremembami!

Gostje? Seveda, bodo nekateri nezadovoljni, vendar vsi tisti, ki spoštujejo in cenijo naše delo, pozdravljajo te odločitve.

Kdo pa si želi gledati tečnega in nejevoljnega gostilničarja? Normalen človek že ne.

Tistim, ki pa uživajo in se naslajajo ob tem, ko gledajo gostinca, da se muči, pa se je bolje izogniti.

Še nekaj, dragi kolegi, ob spremembah se dogaja to, da se najprej ljudje čudijo, od kje imaš jajca za spremembe?

Če se ne boste spoštovali sami, vas tudi drugi ne bodo. Posledično pa tudi vaše delo ne bo spoštovano.

Gostom je treba na nek primeren način pokazati, da spoštujemo naše delo in da spoštujemo naše zaposlene.

Dober natakar ni butler, ampak je spoštovan gospod, ki bo poskrbel, da boste gostje v restavracijah in gostilnah zadovoljni.Rezervacije?

 

Vir: Facebook

 

Rezervacije so v gostinstvu pomembne. O tem se je že dosti pisalo. Zaradi nerazumevanja nekaterih gostov, bi ponovil, zakaj vztrajamo pri rezervacijah.

Ker je organizacija in razporeditev našega dela zelo pomembna.

Če želimo, da ima rezultat našega dela efekt, je organizacija zelo pomembna.

Res je, da imamo na vhodu napisano OBVEZNE REZERVACIJE. To pa ne pomeni, da ne vzamemo “gostov padalcev”.

Če ni pretiranega dela, jih vzamemo. Če opazimo, da naša ekipa pri 20 zahtevnih gostih, ki so takrat v gostilni, lahko “zaplava”, potem si dovolimo, da gostov brez rezervacije ne sprejmemo.

S tem ohranjamo kakovost našega dela, obenem pa imamo nadzor nad dogajanjem v hiši.

Ne želimo si delati na “hojladri, hojladra”. Kot včasih rečem, nismo pogruntali tople vode.

Če to uspeva v Italiji, Avstriji, Franciji, Nemčiji in še kje v razvitem svetu, ne vem, zakaj ne bi v Sloveniji.

Le pričeti je treba. Res, da je pri nas težje, vendar dragi gostinci, začeti je treba, ja!


Gostinci moramo svoje goste počasi navajati na rezervacije. Poslovni svet že to sprejema, ostali pa gredo za njimi.

Gost včasih ne razume, zakaj skupina 8 ljudi ne more jesti v tvoji gostilni, če pa vidijo, da je tam zadaj še nekaj prostih miz.

Ja, res je, še nekaj prostih miz je tam, vendar mi s sodelavci ne zmoremo več, kot to, da delamo. Nismo roboti.

Gostinski delavci smo osebe, ki imajo čustva, ki imajo glavo, ki naporno delajo, zato bo v Sloveniji potrebno razumeti, zakaj kronično primanjkuje osebja.

Zato, ker je delo zelo zelo naporno, poklic pa ni spoštljiv.

Obstajajo ljudje, ki ga spoštujejo, vendar obstaja še velika večina ljudi, ki misli, da je gostinski delavec v bistvu servis, ki mora poskrbeti, da gost takoj dobi svojo kavo, da gost takoj dobi svojo jed.

Če nimate časa za kavo, je raje ne pijte. Če nimate časa za kosilo, potem raje zavijte v restavracijo s hitro prehrano ali pa na bencinsko črpalko, saj boste s tem najhitreje potešili “lakoto”.

So gostilne in so Gostilne.

Potrebno po razločiti, kdaj je primeren trenutek za obisk restavracije s hitro prehrano, menze, restavracije, kjer strežejo hitre obroke (malice), kdaj pa zavijemo v gostilne, kjer vas strežejo tako, kot je nekoč opisal Ivo Andrić.

Alkohol, droge? Ja, ta je danes prisoten na eni in drugi strani šanka ali kuhinje.

Mnogo gostinskih delavcev posega po njih, da premorejo pritisk. Ker nimajo prostih dni, da bi lahko odšli v hribe, ali pa bi se sproščali drugače.

Prosti dnevi so pomembni! Opažam, da mnogi gostinski kolegi in vinarji, ki stremijo k “uspehu”, na tej poti preskočijo nekatera poglavja, ki se jim reče, odnos v družini, odnos v podjetju.

Ker so zaslepljeni z “uspehom”. Da bodo v medijih, da bodo prepoznavni.

Tistim, ki so do uspeha prišli s trdim delom, se bo zgodilo, da bodo tako ali drugače prišli v medije.

 

Vir: Facebook

 

Ne razumem tistih, ki se hvalijo s tem, koliko letalskih kart so kupili prejšnje leto. Koliko sejmov so obiskali?

Na kolikih odprtih kuhinjah so bili? Ne razumem jih, saj pri nas ne premoremo toliko delovne moči, da bi bili na vseh koncih.

Dan ima le 24 ur, teden le 7 dni. Ob takem tempu, ki si ga zadajo nekateri, bi nama zmanjkalo časa za družino in za naju.

Zato si postavimo meje. Ker lažje funkcioniramo. Ker svojo družino vprašam, če so srečni in zadovoljni.

Ker to šteje največ. Ne pa število letalskih kart, število pojavljanj v časopisih, in še kaj. Iskreno mislim, da je v veliko primerih to polnjenje svojega ega.

Okoli njih pa pogorišče. Pa naj mi nekateri ne zamerijo, morda nisem mislil na njih.

V Gostilni Vovko svoj čas za goste odmerimo v gostilni. Smo majhna ekipa, zato nimamo časa hoditi na vse dogodke, na katere nas vabijo.
Ker razmišljamo o tem, da ne bi pregoreli, saj bomo morali čez dvajset let še vedno delati na Ratežu. Ta gostilna je tu že 41 let. In upam, da bo še dolgo.

Gostinstvo v Sloveniji? Gostinstvo v Sloveniji je na velikem razpotju.


Po mojem mnenju se bodo v letu ali dveh morale zgoditi velike spremembe, kar se tiče urnikov, cen, gostinske kulture, odnos med gostinci….

Tisti, ki ste v gostinstvu s srcem in glavo, že veste, kaj govorim. Pri nas se prilagajamo prihodnosti, ker ostati v preteklosti nima smisla. So pa spremembe v začetku vedno zahtevne.

Oče mi je 14 dni pred smrtjo rekel v bolnišnici: “Rok, “merkajta” z Manco nase in na otroke.

Ne delajta enako, kot sva midva z Marino (mojo pokojno mamo).

To mi je izrekel človek, ki je bil velik garač. Vedel je, da ne delata prav, ampak nista mogla iz svoje kože.

S temi besedami mi je naredil veliko uslugo. Brez slabe vesti zapiramo nedelje. Vse tiste, ki jim to ne bo všeč, pa vabim, da za dan ali dva postanete naš sodelavec.

Vsem tistim, ki boste našo odločitev razumeli, se zahvaljujem, tiste, ki pa jim bo to povzročalo nejevoljo, pa vabim, da za dan ali dva postanete naš sodelavec.

Vem, da bo ob mojem zapisu nekaj ljudi jeznih, vendar sem zapisal iskreno, kar mislim, saj smo iskreni tudi pri svojem delu in doma."
 
Avtor: Rok Vovko
 
Se tudi vi strinjate z njegovimi besedami? Delimo ta prispevek naprej, podprimo dobrega delodajalca in pokažimo ostalim, kako je potrebno svojo delovno silo spoštovati in ceniti..
 

 

 

 

 

Komentarji

Napiši komentar
  1. 13. 8. 2018 ob 17:00 International Piknik Center PRI JURJU

    Tudi mi bomo počasi morali imeti zaprto za en dan.. ker preprodto ne zmoremo več! Smo preutrujeni, zgarani,premalo personala, itd itd bi še lahko našteval. preprosto nemoreš več...

  2. 13. 8. 2018 ob 17:19 zvonko vučak

    vsa čast,tebi in tvoji družini l.p natakar iz Nove gorice

  3. 14. 8. 2018 ob 8:54 Suzana

    Globoko spoštovanje!!

  4. 14. 8. 2018 ob 11:52 Nataša

    Tudi v Velenju je nekaj gostiln,ki so ob nedeljah in praznikih zaprti.in podpiram to!BRAVO!

  5. 14. 8. 2018 ob 15:31 Polonca

    Bravo,res je tudi mi natakarji lahko pregorimo.In potem ti nekdo rece zakaj si pa izbral tak poklic?

  6. 14. 8. 2018 ob 23:08 marjeta

    Zelo globoko spoštovanje.Z več letno izkušnjo v tujini kod obrtnica sem izgorela v gostinstvo,in tako rekoč lokal zaprla za zmeraj.

  7. 14. 8. 2018 ob 23:17 pristaniska 7

    ... hmmm, che delauce tudi dobro placa. Chestitam!

  8. 16. 8. 2018 ob 14:59 Marjan Stampalija

    Hvale vredno dejanje - poklon ; komentar podajam kot gost gostinskih objektov in soglasam z vami

  9. 16. 8. 2018 ob 15:31 Zoran

    Vsa čast razumnemu gospodarlu in vsem delavcem! Lp Zoran

  10. 17. 8. 2018 ob 22:26 md

    Pa sem že mislila ,da nas bo požrešnost požrla,Bravo.

  11. 18. 8. 2018 ob 15:07 Jožica

    Vsaka čast... Zelo malo je takšnih delodajalcev... Kapo dol😊

  12. 19. 8. 2018 ob 19:18 Milorad

    Zelooo podpiram Tudi jaz sem delodajalec in me zelo jezijo novodobni menadžeri ki nosijo v roki “digitron” in jim je vsa pamet v njemu

  13. 17. 10. 2018 ob 0:31 Patricija

    Moj poklon gospod Rok Vovko.Jaz sem po 26 letih delovne dobe v gostinstvu pregorela in zbolela.Celo moj delodajalec je zahteval izvide specialista,ki mu jih seveda nisem predložila.Delali smo celo pod nadzorom kamere na zvok.Šef je poslušal in še posluša kar se gostje in zaposleni pogovarjajo.Še danes ko pridem kamorkoli v kafič ali restavracijo nisem sproščena,še vedno imam občutek da sem pod nadzorom.Nekdo bo sedaj rekel: ja zakaj pa ga ne prijavijo zaposleni?! Mislim da tisti ki delate v gostinstvu boste razumeli brez razlage.Takim gostincem kot pa je g.Vovko pa podelit medaljo.

  14. 17. 10. 2018 ob 9:47 Nina

    Pohvalno. Kapo dol..

  15. 18. 10. 2018 ob 16:26 Klavdija

    Podpiram. Očitno še veliko ljudi ni spoznalo tega, da ni vse samo denar, ampak da so tudi druge vrednote bolj pomembne. Vsak bi moral stopiti en korak nazaj in se naravnati v pravo smer.

  16. 20. 10. 2018 ob 18:18 R.S.

    Občudovanja vredno. In ja , vse je res kar je zapisano, tudi gostinci smo samo ljudje. Bravo za to odločitev.

  17. 22. 10. 2018 ob 9:19 Jože

    Človek z dušo

  18. 30. 11. 2018 ob 0:27 Dora

    Nedelja je Gospodov dan, deni vse skrbi na stran; kjer se dela vse nedelje, tam se sreča mimo pelje. Naj se ustavi pri vas! Čestitke!

  19. 20. 1. 2019 ob 18:53 Tonč

    Eni toliko garajo , da še prahu nimajo časa pobrisati......potem pa pregorijo

  20. 18. 3. 2019 ob 19:03 Anton-Toni

    Vsa čast,vsi gostinci bi si morali Vas vzeti za vzornika!

  21. 19. 3. 2019 ob 6:16 Frenk

    Tudi Ponedeljek in Torek sta lahko prosta, ljudi razbremeniš tako, da povečaš število zaposlenih, sebe razbremeniš tako, da zaupaš tvoje domnevne dolžnosti med zaposlene in samo koordiniraš delo in tu pa tam stopiš med goste in jih povprašaš kako so kaj. Bedno je ko prideš v tuj kraj in je vse zaprto, seboj pa nimaš košare jestvin za piknik. Kdo ste in od kje, niti ni pomembno. Očitno ste s seboj zadovoljni in to šteje. Imejte se OK še naprej.

  22. 19. 3. 2019 ob 9:03 Darja B.

    Bravo, le tako naprej. Pa še rek naših prednikov: "nedeljski dobiček pobere hudiček"!

  23. 19. 3. 2019 ob 23:19 ZDENKO MESARIČRESTAVRACIJA GURMAN

    Čestitke, jaz že imam skoraj 11 let restavracijo zaprto ob nedeljah in praznikih in smo vsi zadovoljni, tudi gostje so se navadili

  24. 20. 3. 2019 ob 13:58 Dušan

    Bi blo res če bi isti lastnik imel tudi drugi lokal v drugem kraju zaprt...

  25. 21. 3. 2019 ob 7:08 Tomaž

    Delal sem v takšni gostilni, kjer smo bili zaradi nedeljskega prihodka v ponedeljek čisto "prozorni". Oštirjevi otroci so se začeli upirati in se, ker ni nič pomagalo odselili, gostilna pa je propadla, zato lahko rečem le BRAVO!!!

  26. 13. 5. 2019 ob 20:42 marija

    vsa čast in oblast takšnim delodajalcem. Kapo dol!

  27. 22. 7. 2019 ob 7:40 Bogomira Stranjak

    Tudi sama sem bila gostinka in vem kakšno je to garanje...iskreno pozdravljam vašo odločitev,ki razbremeni delavce in vas...želim vam še naprej obilo uspehov pri vašem delu....

  28. 16. 12. 2019 ob 13:43 Milena

    Vse pohvale za tako odlocitev! Smo tud mi iz KK prisli pred zaprta vrata,ampak razumem kolko srecnih srckov ste naredili s tem,ker ste rekli; zasluzimo si fraj nedelje in praznike....nic se nismo jezili .Srecno in uspesno se naprej!

  29. 19. 12. 2019 ob 7:25 Massimo

    lahko imaste zaprte ponedeljke in torke tako kot to počnejo v Italiji. Zdi se mi, da je vseeno več gostov v Nedeljo kot pa v Ponedeljek in Torek. Delavcem daš dodatek in bodo zadovoljni ter narediš sistem, da ima jih nekaj vsak vikend prosto in tako se rotirajo. Drugače pa je na nek način natakar buttler gosta vendar je zato plačan pa še napitnino dobi. Tisti, ki se pa preveč fino nosijo jih pa čez čas ravno čas odnese.

Poglej si še

Na naslovnico

Moj sin je umrl zaradi te rastline! Nujno je, da vsi izvedo. Otroka ubije v minuti, odraslega v 15 minutah

17.02.2017

Vsi rabimo nekaj zelenega v naši hiši kajne? Nekateri so naravnost obsedeni z rastlinami. Tole zgodbo si dobro zapomnite, saj vam

Zaradi tega, vam pes sledi v kopalnico ... To je res neverjetno!

06.03.2017

Ni vedno enostavno ugotoviti, kaj nam želijo sporočiti naši psi. Če ste tudi vi en od tistih lastnikov, ki več ne more iti sam na strani

Zmago Jelinčič ŠOKIRAL: Tokrat se z njim strinja cela Slovenija

03.04.2020

Zmago Jelinčič Plemeniti je znova poskrbel za šokantno izjavo. Tokrat se z njegovo izjavo verjetno strinja večji del Slovenije. Zmago Jelin

Svoji sestri je daroval kri, da bi ji rešil življenje. Med transfuzijo je zdravnik postavil vprašanje, ki ga ne boste pozabili do smrti

26.09.2016

Nimamo besed za tole zgodbo. Preberite! Se spomnite odraščanja? Bilo je izredno lepo. S sestrico ali bratom smo se igrali, se tepli in

Moški je zaslišal šepetanje vojakov na letalu. V tistem trenutku je poklical stevardeso, ki se je zlomila pred njegovimi očmi!

19.09.2018

Včasih majhna stvar pomeni ogromno. Tale polet naj bi bil popolnoma normalen. To se ni zgodilo. Denny Kukich je delil zgodbo, ki se je zgodila na

Lastnik je našel psa v mlaki krvi poleg štirih kač. To, kar se je zgodilo pet minut prej je naravnost strašno.

20.07.2016

Zvesti pes, doberman ne bo prav nikoli pozabljen. Rešil je namreč življenje družini osmih ljudi. Boril se je kar s štirimi strupen

X
PRIDRUŽI SE NAM!