V ŽIVO!
judita Podpira kužka, sicer bo prav gotovo kaznovan. Matr upam, da mu ga je še požru. sem pač kruta.
Dana Pravilno. Pametna žival.
ema Najmilostna kazen za pedofila take bi bilo treba zapreti za zmeraj ali pa še kaj hujšega
Nataša Prav je tako naredil zlata vreden pes on pa naj zgnije v zaporu.
Maja Hudo!!! Več takih oglasov bi rabili!!!!
Dora Vsaj nekdo je nekomu pravilno sodil,pes boljši od Justicije.Bravo,še več bi motalo biti takih psov,ki bi lahko bili nagrajeni s posebno nagrado.
Roloan Finančna pomoč V začetku leta smo vam na voljo, da vam pomagamo odplačati dolg, povečati promet ali ustvariti dejavnost. Za finančni prispevek nas kontaktirajte na e-mail: merzroland5@gmail.com
ADAMSSALMA PONUDBA POSOJILA Potrebujete končno pomoč? ali Nujno posojilo ali poslovno posojilo Zainteresiranim posameznikom dajemo posojila z veljavnostjo obrestne mere 1% velja kontaktirajte nas.E-pošta: (adamssalmaloanfrim@gmail.com
Jerome Burchael Hello, Are you a business man or woman?, Do you need a loan? Are you interested in getting any type of loan? or are you in any financial mess or do you need funds to start up your own business? Do you need loan to settle your debt or pay off your bills and start a nice business? Do you have a low credit score and you are finding it hard to obtain capital loan from local banks/other financial institutes? , contact us via company email at: jeromeburchael91@gmail.com Contact via Whatsapp: +12149748303 Best Regards
DEPARDIEU Pozdravljeni! Potrebujete kredit? Na voljo smo vam, da vam ponudimo katerokoli posojilo po ugodni obrestni meri. Ponudba velja od 3000 EUR do 2.000.000 EUR po ugodni obrestni meri, odvisno od zneska posojila. kontaktirajte nas, če je potrebno.

Je to ženska, ki je bila najljubša ljubimka Josipa Broza Tita?

Josip Broz Tito, je imel neizmerno rad ženske. Poleg lova, je to bila njegova strast.

Ena izmed zadnjih in najbolj zaželjenih je Davorjanka Zdenka Paunović, o kateri pa vemo bore malo.

Gre za diplomantko francoskega jezika, ki je 30 let mlajša od Tita.

Čeprav je bila njegova ljubljenka, se je njeno življenje končalo tragično...

Davorjanka je postala najprej TItova tajnica, kmalu pa tudi ljubimka.

Tam naj bi se njun poslovni odnos spremenil v nekaj več,« je pred nedavnim za srbske medije povedal beograjski zgodovinar Čedomir Antić. 

»Par naj bi skupaj preživel najtežje vojne dni, skupaj sta bila v času največjih bitk in ko je k Titu na obisk v glavni štab prišla (takrat še) soproga Herta Haas, ji je bilo takoj jasno, da Davorjanka in Tito pravzaprav živita skupaj,« je nadaljeval Antić, ki trdi, da je bila ravno Davorjanka njegova največja ljubezen.

Z njim se strinja tudi srbski pisatelj Vladimir Arsenijević, ki je pred nedavnim povedal, da ga Titova ljubezen do Zdenke, kot jo je klical, ni čudila.

»Imela je tisto klasično večno lepoto, ki jo je Broz od ženske pričakoval. Po drugi strani pa je bil Tito tako rekoč odvisen spolnosti, ki je prerasla njegove osebne odnose,« je dejal in poudaril, da je imel tudi njegov odnos do množic v sebi prvine erotičnosti, ki so jo sicer promovirali vsi takratni veliki voditelji.  

Prvo leto vojne naj bi bilo pravzaprav leto njune najbolj strastne ljubezni, a tudi najbolj ostrih prepirov.

»Med partizani so propagirali moralo, v kateri ni bilo prostora za zasebno življenje in kjer medsebojni odnosi niso bili dovoljeni.

Davorjanka in Tito sta živela v partizanskem taborišču, kjer ni bilo zasebnih pisarn, in tako so vsi lahko slišali njune pogovore, ne glede na to, kako osebni in intimni so bili,« je povedal Antić.


O eni anekdoti iz tistih časov je za srbske medije spregovoril tudi nekdanji slovenski partizan Franc Leskošek.

Tito je njegovo delegacijo namreč nekoč poklical na sestanek. 

»Stražar pred Titovimi vrati mi je povedal, naj gremo kar naprej, saj da nas Tito že čaka.

Ko smo vstopili, tam ni bilo nikogar. Iz sosednje sobe pa so se slišali vzdihi in kriki, ki jim je sledilo močno škripanje postelje.

Vzdihovanje je postajalo vse glasnejše, škripanje vse hitrejše.

Zdelo se je, da bo postelja razpadla, oseba ženskega spola pa bo kmalu izdihnila v ječanju.

Sodelavcem sem dejal, da je bolje, da stopimo ven in se sprehodimo, ker ne vemo, kako dolgo bo to še trajalo.

Po sprehodu smo se vrnili v sobo krepostnega in dobro razpoloženega Tita.

Pogledal je na uro in dejal. Ne moti me, da ste pozni, saj sem v tem času opravil nekaj pomembnih in neodložljivih obveznosti.«

 

Davorjanka in Tito sta se spoznala v hotelu Esplenada v Zagrebu in se po okupaciji preselila v Beograd.

Vir:Davorjanka in Tito sta se spoznala v hotelu Esplenada v Zagrebu in se po okupaciji preselila v Beograd./ FOTO: Wikipedia

A tudi prepiri med Davorjanko in Titom so bili enako strastni kot njune posteljne aktivnosti.

Ko se je Broz nekega dne potožil svojemu osebnemu svetovalcu Đuru Vujoviću Špancu in mu razložil, zakaj se prepira z Davorjanko, naj bi mu ta odvrnil: »Tovariš Tito, brez skrbi, tudi jaz bi jo nadrl.«

Davorjanka namreč niti slučajno ni bila pridno dekle in Tito ni bil njena prva ljubezen.

Pred tem naj bi ljubimkala z Jovom Kapičićem, črnogorskim komunistom in poznejšim upravnikom Golega otoka.

Ko ga je zapustila, je močno trpel, največja žalost pa ga je pevzela, ko jo je po Igmanskem maršu na Fočo videl jezditi ob Titu.

Takrat mu je postalo jasno, da jo je za vedno izgubil.

Nekoč naj bi se potožil svojemu prijatelju, ki ga je potolažil:  »Ni razloga, da bi žaloval, saj je Davorjanka postala grozna oseba.

Pred njo si nihče ne upa ničesar več povedati, zaradi nje padajo glave,« je povedal zgodovinar Čedomir Antić.

 
Imela je velik vpliv, zaradi nje so padale glave.

Vir: Imela je velik vpliv, zaradi nje so padale glave./ FOTO: Wikipedia


 

Mnogi Titovi tesni sodelavci niso prenesli Davorjanke in zaradi nje je enkrat celo potekal partijski sestanek z zgolj eno točko dnevnega reda.

Ob koncu naj bi Tito vstal in dejal: »Delajte, kar želite, a jaz ne morem brez nje!« Čeprav je šlo za kratkotrajno razmerje, naj bi na Titu pustilo močan vtis.

»Zdenka je imela moč, da ogrozi ambicije ljudi iz Titovega ožjega kroga sodelavcev, ter neposredni vpliv na politične odločitve,« je poročal pisatelj Arsenijević.

V maršalovi pisarni je delala vse do leta 1946, ko je preminila v komaj 25. letu starosti.

Obstajajo različne špekulacije, a po uradnem zapisniku je umrla za posledicami tuberkuloze.

Tito naj bi jo celo poslal na zdravljenje v Moskvo k takrat najboljšim zdravnikom, a se je hitro vrnila in kmalu zatem preminila.

Ker jo je imel maršal zelo rad, je želel, da bi jo pokopali na vrtu Belega dvora, njegove beograjske rezidence.


 

Nikogar ni prosil za dovoljenje. V tem istem vrtu naj bi sicer dal pokopati tudi svojega najljubšega konja in psa. 

»Če bi se to zgodilo kakšnemu drugemu narodu, bi se v učbenikih o tem pisalo kot o eni največjih nacionalnih zločinov in ponižanj, a pri Srbih ni bilo tako.

To pove veliko o tem, kaj vse je naredilo enotno barbarstvo in nasilje,« meni pisatelj Matija Bećković.

Po Davorjankini smrti nihče več ni smel govoriti o njej. Kako tudi bi?

Kmalu je prišla Jovanka in kdo bi si pred njo upal govoriti o njeni predhodnici? 

Toda kljub temu so v Beli dvor še več let prihajali užaloščeni člani Zdenkine družine, da so počastili obetnico njene smrti.

Tito tistega kraja po pogrebu domnevno nikoli več ni obiskal.

 
 
Za grob Davorjanke Zdenke Paunović danes skrbi družina Karađorđević.

Vir: Za grob Davorjanke Zdenke Paunović danes skrbi družina Karađorđević./ FOTO: Wikipedia

Po padcu Miloševićevega režima in odhodu Miloševića iz Belega dvora, so kompleks delno vrnili lastnikom – naslednikom družine Karađorđević, ki so stopili v stik z Davorjankino družino in ponudili premestitev njenih posmrtnih ostankov v Požarevac.

»A družina ni bila zainteresirana za to in tako grob danes zanemarjen sameva« je povedal Čedomir Antić za Blic.rs.

Beli dvor je z lastnim denarjem leta 1934 začel graditi kralj Aleksander I Karađorđević z željo, da sinovom Petru Drugemu, Tomislavu in Andreju ponudi dostojno rezidenco. Konca del ni doživel, zato ga je leta 1936 namesto njega dokončal knez Pavel Karađorđević.

Nato je bil dvor nacionaliziran in je postal last Republike Srbije. Postal je muzej z zbirko umetniških slik in veliko knjižnico, v ostalih prostorih pa se je nahajalo stilsko pohištvo in številne druge vredne stvari.

Dvorni kompleks na beograjskih Dedinjah pravzaprav sestoji iz Kraljevega in Belega dvora in oba bi morala država vrniti prvotnim lastnikom – družini Karađorđević.

A to se zelo verjetno nikoli ne bo zgodilo. Leta 2018 bi moral biti sprejet nov zakon, ki bi opredelil status nekdanjega prebivališča bivšega predsednika nekdanje Jugoslavije.

A do tega še ni prišlo in do takrat usoda Belega dvora ostaja neznanka, številne umetnine in vredni predmeti, ki so bili v njem, pa so popolnoma uničeni.

Tudi grob Davorjanke Zdenke Paunović bo kot kaže za vedno ostal v vrtu kompleksa rezidence, ki ga danes vzdružujejejo potomci družine Karađorđević.

 

Vir: https://www.moskisvet.com/novice/je-bila-to-titova-najljubsa-ljubimka.html?fbclid=IwAR33I7CmVpqrHq9O32JjD9MeyOMGKJHhA88lMKKscfSZIjJUeNJuHDhAbwk

Komentarji

Napiši komentar
  1. 16. 10. 2019 ob 23:58 Darja Pintarič

    Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...

  2. 15. 6. 2022 ob 23:52 Gisela

    Dober dan vsem, moje ime je Gisela iz Nemčije. Rada bi se zahvalila velikemu dr. Okpi, da mi je pomagal in obnovil moj pokvarjen zakon, nikoli nisem verjela, da bi lahko spet dobila moža, potem ko sva se ločila že 2 leti in sem bila poskušal sem na vse načine, da bi ga dobil nazaj, kar mi je velikokrat spodletelo in sem se odločil, da ne bom več poskusil, vendar šele, dokler nisem naletel, kako je ta veliki Človek po imenu Dr Okpa nekomu obnovil razpadli zakon, ki je trajal 7 let, in bil sem presenečen, ker je bil moj komaj 2 leti . Morala sem mu torej poskusiti, če mi lahko tudi pomaga, kar je storil s svojimi močmi, in če na kratko povem, zdaj imam moža doma in živiva srečno skupaj kot še nikoli. Dr. Okpa želim ceniti in priporočati vsem, ki potrebujejo pomoč na katerem koli področju svojega zakonskega ali partnerskega življenja, in zagotavljam vam, da bo dr. Okpa obnovil in prinesel enotnost v vaš pokvarjen dom. Lahko ga kontaktirate po e-pošti: okpatempleofsolution@gmail.com ali pokličete na +27653527813. Najlepša hvala, dr Okpa.

Poglej si še

Na naslovnico

Umrla je med rojstvom otroka. Ko se je mož šel poslovit od nje, ji je pokazal TOLE...

21.03.2017

Melanie Pritchard je bila noseča. Njena nosečnost je potekala normalno. Zdravniki med nosečnostjo niso opazili nobenih nepravilnosti. Ko pa je p

Člani, ki so v Slovenijo dostavili hitre teste: V Švici so jih zaprli

04.01.2021

Množično testiranje je v Sloveniji v polnem zamahu, hitre teste je ministrstvo za zdravje v postopku javnega naročanja naročilo pri družbi Majbert Pha

Zmago Jelinčič ŠOKIRAL: Tokrat se z njim strinja cela Slovenija

03.04.2020

Zmago Jelinčič Plemeniti je znova poskrbel za šokantno izjavo. Tokrat se z njegovo izjavo verjetno strinja večji del Slovenije. Zmago Jelin

10 najbolj brutalnih in grozljivih izvedb usmrtitev, ki nikakor niso imele srečnega konca!

02.06.2016

Čeprav je nekaterim dovolj, da živimo v mirni dobi človeštva so usmrtitve v nekaterih državah še vedno dovoljene! Starodavne civil

Novorojenčka pustili zunaj v ledu, da zmrzne. Svet sedaj slavi mačko

16.12.2016

Mačka Masha je našla 12 tedenskega otroka... Malček je bil puščen na ulicah Obninska v Rusiji le v kartonski škatli. Mucka

10 primerov, v katerih so lastniki pokazali LAŽ, ki so jo objavili na družbena omrežja

26.08.2020

Odločili so se, da ne bodo živeli več v laži. Le malo je ljudi, ki si na družbenih omrežjih želijo pokazati svoj vsakdan. Pogosto se zgodi, da nji

X
PRIDRUŽI SE NAM!