V ŽIVO!
Ales Lastnik bi jih mogu pustit mal časa nej bi ga malce zlasala
Simona Boge mali prepozno ugotovili da nima okic ♥️♥️♥️
božo lp.tudi sam sem opazil na petrolovih črpalhah da se ne ujema natočeno gorivo z števcem,pa so mi rekli da se mi moja posoda razširi
Dejan Točno tako!!!!Dvajset let je že od kar nimam matere, pa še danes “svti gral”zdravstvo, daje eno in isto kemikalijo in testira ljudi, hkrati pa zdravstveni lobij služi velikeeee denarce na teh revežih, ki se odločijo za kemoterapijo!!Dvajset let noso NIČ naredili na tem področju!!!Sramota, v tem času samo poglejte ljudje koliko je sla tehnologija naprej v avto industriji, v mobilni tehnologiji, povsod samo v zdravstvu NE!!!To pa samo zato, ker nas more toliko umret, da se redčimo, pa da farmacije služijo.Sam jo bi defenitivno ODKLONIL pa sprejel življenje kolikor mi ga je dano!
Uros Marija Se bom izrazu v vašem slogu " kupte si štrik in se obesite za ščegetavček" pa boste videli kako jih boste klicali, da vas rešijo
dragica povsod isto ima dobrih in slabih ,kaj se pa cest tiče povsod isto vsi bi vozili po tvojem bog ne daj ti njemu travico povoziš kaj se pa vzdrževanja tiče pa noben nč ne bi dal sploh tisti ki jo najbolj uničujejo s prevozom lesa.....pol še pa v kako hišo pride kaka prsmojena tamlada ko misli da boga za jajce drži in ne pogleda nobenga soseda .....a vse se da preživet .......
nagec1 Goran, Daj ti ne klobasaj... A ti prideš na pumpo z praznim filtrom in suhimi cevmi?
Tanja Sramota. A je to "človek" naredil??? New. Pošast!!!!! Njemu naredit kaj hujšega. Naj trpi!!!
Maja Jaz sem rjavega pajka samotarja našla pod blazino na postelji, kjer sem spala....in sem ga odnesla v klet...danes po 1 mesecu, sem ga spet našla v kuhinji...sedaj, ko ga najdem, ga bom odnesla vn.
Valentina Z bencinom polit takega pa ozgat

Smučišče med vinogradi možno samo v Sloveniji - VSTOPNICA za sankanje = prostovoljni prispevek

Vse več smučišč po Sloveniji se sooča s težavami, saj snega ni in ni na vidiku.

v Svetem Tomažu v naselju Hranjigovci očitno nimajo teh težav, saj so tudi letos poskrbeli za prave zimske radosti.

Nizke temperaturwe v začetku januarja so bile dovolj za uporabo snežnih topov, s katerimi so pobelili okoli 600- metrske smučarske proge.

Sistem za umetno zasneževanje so na smučišču Globoki klanec postavili s pomočjo domače občine Sveti Tomaž, ki je za vso potrebno opremo odštela skoraj 100.000 evrov.

Dva topova sta že pobelila spodnji del klanca, sedaj pa na nizke temperature in začetek zasneževanja čakata še dva topova v zgornjem delu klanca.

»Takoj, ko bo tudi zgoraj minus pet, bomo mi vžgali topove in nekje v petih dneh računamo, da bomo zasnežili celo progo,« napoveduje Ivan Grašič, predsednik Smučarskega kluba Sveti Tomaž. 

Vir: mariborinfo

Površine so začeli beliti že lansko leto, ampak zaradi previsokih temperatur niso mogli obratovati. Stroške elektrike je morala kriti celo občina.

»Vsekakor, če bi čakali na sneg, ki ga da narava, potem bi to smučišče morali zapreti in vzpostaviti neko drugo dejavnost.

Zdaj nam pa ta zadeva stoji in je možno, da se ta zadeva odvija,« meni Mirko Cvetko, župan občine Sveti Tomaž.

Vir: mariborinfo

Čeprav gre za majhno smučišče, je organizacija skoraj na takem nivoju kot na večjih smučiščih.

»Tisto največ opreme, kar pa tu je, pa ne vidite, je pa v podzemlju.

Tu je vse povezano z izredno dragimi cevmi, električnimi kabli, ogromnimi kabli,« nadaljuje predsednik Smučarskega kluba Sveti Tomaž.

Vir: mariborinfo

Vse to privabi številne obiskovalce. Med tednom na nočni smuki namreč beležijo po 100 smučarjev, ob koncih tedna pa tudi več kot 200.

»Smo nekaj posebnega, čeprav nam včasih kdo reče: Vi ste malo zmešani.

Na Pohorju imajo tisoč pa več metrov nadmorske višine pa zapirajo smučišča, vi pa delate pa odpirate,« se pošali župan.

Vir: mariborinfo

Cene smučarske vstopnice

Cene so zelo nizke, predvsem zato, da bi čim več domačinom omogočili zimske radosti. Smučarska karta za odrasle stane osem, za otroke pa le pet evrov.

»Stroški tega se ne pokrijejo. Mi delamo zastonj, pri nas v tem klubu, še niti eden ni zaslužil niti enega centa,« dodaja Grašič. 

Upajo, da bodo lahko kmalu zasnežili celotno progo in obratovali vsaj do konca januarja.

Tako bi zaslužili dovolj, da ne bi bila potrebna finančna pomoč občine, ki smučarskemu klubu letno nameni 4000 evrov.

Komentarji

Napiši komentar

Poglej si še

Na naslovnico

Kateri je najbolj neumen na tej sliki? Odločitev lahko razkrije vašo osebnost in dojemanje

18.09.2017

Se upate pomeriti v tem logičnem testu? Ta dan se je začel s testom, ki je razdvojil ali razčetveril svet. Test, v katerem morate ugotoviti, kater

12 napak, ki jih naredijo ženske ko nosijo pajkice - a je moškim všeč

21.09.2017

Pajkice so zakon... Moški obožujejo ženske, ki nosijo pajkice. Nekateri med njimi pravijo, da so to njihovo najbolj priljubljena oblačila.

Starševsko pismo, ki je obšlo cel svet - To je nekaj, kar bi vsak moral prebrati in dobro premisliti...

22.10.2017

Drago dete... Tole je začetek pisma, ki vam bo dvignil vse dlake pokonci. Pismo je obšlo cel svet in sedaj je čas, da si ga tudi sami preb

V dvorec Rakičan prihaja eno izmed najaktualnejših imen svetovne glasbene scene!

12.09.2019

Že tradicionalna prireditev Ples – noč čarovnic 2019 v dvorcu Rakičan letos gosti eno najaktualnejših imen svetovne glasbene scene, nem&s

Znanstveniki odkrili naravno zdravilo proti demenci. Že samo, da jo vohaš izboljša spomin za 75%

27.11.2016

Verjetno jo imate doma...dajte nam znati, če ste poizkusili!ž Zelišča so izredno dobra pot do dobrega okusa našim jedem. Ena od

Kozarec tega soka vsako jutro in vaše telo bo izgubilo maščobo, vi pa boste izgubili odvečne kilograme!

11.07.2016

Mnogo ljudi trpi za preveliko telesno težo, mnogi pa tudi za holesterolom. Normalna stopnja holesterola je med 4,6 in 6,2 mmol/L. S tem sokom

X
PRIDRUŽI SE NAM!