V ŽIVO!
Jožica Njega bi bilo treba tako pretepati,ne pa živali!
nada celo življenje uživam in kuham na svinski masti, ocvirki, mmmm, na sto kil sem pojedla špeha, sama sem naredila salam suhih na tisoče, normalno nisem vse sama pojedla, vratnikov, šunk ne štejem, to le moja hrana, svežih kupljenih zelo malo zaužijem , pa moram potrkat, če bi bila domača svinjina tako škodljiva, bi bila že zdavnaj na onem....... ampak, da se razumemo, tako jem in uživam že celo življennje, to je preko 60 let.
Luka Tale velika slika,je bilo nekaj časa nazaj,da ta fantek ni oče njenega otroka,kar je pokazal DNK test,ker je imela še druge fante.
IVANA Plemenitost v razumu lahko damo svojim otrokom že s spočetjem, nadgradomo z načinom življenja kot dober zgled in oba starša in kvalitetna šola so luč, v katero smer bi bilo treba kreniti mlademu človeku. G.Kean Reeves nam je dal to temo v poduk. Hvala.
majda nikakor zapor si zasluži in naj ostane tam kamor tudi spada
Marija Pozdravljeni, zgodba ima 2 plati. Večina Slovencev ne loči med poklicnimi gasilci (ki imajo vsako minuto plačano, in to prekleto dobro) ter prostovoljnimi gasilci, brez katerih bi bila situacija žledoloma in drugih ujm praktično neobvladljiva in vse delajo zastonj! Je novinar vprašal, kolikšno neto izplačilo dobijo? 5. stopnja izobrazbe, 3 dnevi na teden delajo (2krat dnevna, enkrat ponoči, ko je statistično najmanj intervencij in lahko spijo)....neto izplačila pa od 1400 eur navzgor! Vprašajte se, koliko pa dobijo s primerno izobrazbo in bistveno zahtevnejšim delom policisti, reševlaci..itd? Pa ostali zaposleni v javni upravi? Preverite koliko intervencij med temi 350 je dejansko intervencij in ne iskanje ključev, pa denarnic po jaških, pa druge neumnosti, ki jih kar beležijo pod intervencije samo zato, da lahko takole jokcajo koliko dela imajo. Za đžabe so vam tile 14 gasilci, ker niti večjega požara ne bi mogli pogasiti, če ne bi SLovenija imela prostovoljnih gasilcev, ki vse delajo zastonj in dejansko rešujejo vse, kar je bilo naštetega v prispevku. Pa nimajo 13 dodatkov na plačo, kot poklicni! LP
stevo KAKO KUPITI modriček?
Greti Njega pretepsti in za vedno prepoved gojenja živali.
Martin Sem tudi sam prostovoljni gasilec in se popolnoma strinjam z Marijo.
Robi G. Marija sploh nevem kako bi komentiral tale vaš komentar. Kakor to da ste podn od podna. Sem gasilec ki sloni na obeh dveh bregovih. Prostovoljni in poklicni, tako da natančno vem kako stoji situacija. Sploh pa ne vem od kod vam podatek da gasilec zasluži 1400€ neto če pa je bruto plača gasilca z nazivom vodja skupine in z vsemi napredovanji 1680€ bruto to se pravi cca 1050€ neto. Prav tako pa tudi vam g. Martin glede na to da ste napisali da ste prostovoljni gasilec in se pridružujete mišljenju te gospe, vam lahko samo to rečem da v vašem telesu ni niti kanček gasilstva da tako mislite o svojih sotrpinih, ki pač opravljajo ta poklic. Lahko vam zagotovim, da je v slovenij 75% - 80% poicnih gasilcev prav tako prostovoljnih v svojih matičnih društvih, kjer prenašajo znanje in izkušnje na svoje kolege. Tako da gospa M. in gospod M. malo si počistita svoj razum in mišljenje. Z vsem spoštovanje Lp

Pismo žene vsem očetom: kaj pomeni biti mama in žena

Britanka Nikol Bon se je odločila, da z odprtim pismom dobi pozornost vseh moških, ki nimajo razumevanja za vse, kar lepega naredijo njihove boljše polovice tekom dneva. 

 

Ta 34-letna mamica iz Londona na svojem blogu zapisuje dnevne dogodivščine, ki jih doživlja kot mama 14-mesečne hčerke Popi.  

 

En tekst je tako posvetila tudi vsem »prezaposlenim« očetom, ki nikoli nimajo časa, ki mislijo, da je njihovo delo prezahtevno itd. Namesto da bi se končno posvetili svojim ženam in se vključili v proces vzgoje otrok.

 

 

Tako gre to pismo:

 

»Dragi oče, ki se ne mučiš z odvečnimi kilogrami, kot prvo, čestitam ti na tvoji novi življenjski vlogi. Otrok ti je sigurno podoben in sigurno si preponosen na njega! Ampak pustimo to ob strani. Čas je, da ti in jaz opraviva ta mali pogovor.

 

Govori se, da se ne smukaš ravno veliko okrog tega otroka. Govorijo, da ponoči nosiš naušnike, da bi ostal spočit in da pričakuješ toplo večerjo, ko se vrneš iz službe.

 

Pravijo, da si izjavil, da je mama tvojega otroka na neke vrste letnem dopustu, ki je zapolnjen z gledanjem televizije, nakupovanjem in dolgim jutranjim popivanjem kave. Po drugi strani pa ti ne zmoreš opraviti nobenega hišnega opravila, ker si preveč zaposlen z delom in služenjem denarja za družino.

 

Ampak! Poglejva, kako stojijo te stvari: ne samo, da nimaš prav, ampak si zelo sebičen, ko to govoriš.

 

Vsako jutro se zbudiš po prespani noči, verjetno se ti uspe tudi stuširati, zajtrkuješ, zatem skočiš v svoj avto in greš v službo. Tekom dneva komuniciraš z odraslimi, uspe ti popiti kavo in imaš v miru kosilo. Koristiš možgane, imaš celo čas za razmišljanje in najpomembnejše, imaš svobodo.

 

V tem času se tvoja boljša polovica nekaj kilometrov vstran sprehaja gor in dol po hiši kot zombi potem ko je ponoči spala zgolj dve uri. Ni še zajtrkovala, a popila je celo dva požirka čaja, ki sedaj na mizi čaka hladen in pozabljen. Ravno je dojila (ponovno), ko je otrok zaspal, pa se skušala končno stuširati.  

 

Ravnokar si je na glavo nanesla šampon (prvič po nekoliko dneh, a potem je začel dojenček jokati. Ne more seveda ignorirati joka, zato mokra odide iz kopalnice, pozabi na tuširanje.

 

Končno, dojenček ponovno zaspi. Kaj naj najprej naredi mama zatem? Toliko tega še ima. Pranje, čiščenje, kosilo, večerja?

 

Začela bom z oblačenjem, je njena prva misel, potem ko ugotovi, da se še sploh ni uspela preobleči iz spalne.

 

Upa, da se medtem dojenček ne bo zbudil, a zgodi se ravno to. Sledečo uro preživi ob dojenju. Vidiš? Zelo težko je zdržati, zelo stresno, naporno je.  

 

Po dolgotrajnem hranjenju, otrok zaspi. Moram nekaj jesti, si reče mama.

Nato popoldne, potem ko je na hitro pojedla kornfleks, tvoja žena gre na kavo s prijateljicami. Prepričana sem, da si predstavljaš kup žensk, ki se krohotajo in jedo potice.

 

Ampak ta tvoja žena si končno vzame malo časa, da malce posedi, ker zelo hitro potem mora nazaj domov, ker mora otrok nekaj jesti. Pa tudi na poti do kavarne se je dojenček pokakal in potrebno ga je preobleči. Zaradi tega sem tudi bila nervozna celo pot. Ko sem končno prišla na pijačo, sem bila tako utrujena, da mi več ni bilo do smeha.

 

Ko je tvoja žena prišla domov in nahranila tvojega otroka, je ta končno zaspal, isto je poskušala tudi tvoja žena. Ampak ne more zaspati. Peče jo vest, ker ima še toliko tega za narediti v hiši, prav tako se zaveda, da je tebi počasi potrebno pripraviti toplo večerjo.

 

Gre samo za en del pogleda in življenja ženske mamice. V vsakem primeru si želim, da uvidiš, da tvoja žena prestaja pravi mali pekel in da ji je potrebna TVOJA pomoč.

 

Tako da danes, ko prideš domov iz službe, morda lahko vzameš za nekoliko trenutkov svojega otroka in mu predlagaš, da skupaj zadremata. Mogoče mu celo lahko pripraviš okusen zdrav obrok in mu poveš, kako je poseben.

 

Aja, pa še to. Te lahko nocoj prosim, da si zvečer, ko boš šel spat, ne daš naušnikov v ušesa?

 

Hvala!«

 

Mama TVOJEGA otroka. In TVOJA žena.

Komentarji

Napiši komentar
 1. 11. 9. 2015 ob 12:30

 2. 11. 9. 2015 ob 23:54 Oče

  Kakšen butast prispevek je to? Tega ni več.

 3. 12. 9. 2015 ob 7:37 Zenska

  Kak ni tega vec? Se kako se to dogaja zenskam..in se kaj bolj krutega kak samo to.

 4. 12. 9. 2015 ob 9:39 Oče 2

  Potem pa napačne izbirate. Najbolj neumno je posploševanje enega zapisa na blogu, ki je namenjen njenemu možu (kar naenkrat pa so to vsi moški - bljah). 

 5. 12. 9. 2015 ob 20:24 moz

  To je pac se ena mamica ki je uboga in je nihce ne razume. Glavno pa je, da ima cas za dnevno pisanje bloga. Priporocam ji, da takrat ko pise blog se naj raje stusira, naspi ali pa popije do konca caj. Vsem ostalim pa ki berete take neumnosti da jih resno preberete in videli boste kako naklada in daje moskega v nic

 6. 13. 9. 2015 ob 11:24 Mama dveh

  Pozdrav! Vse napisano je še kako res in še kaj drugega. To velja za mame, ki se z dušo in telesom predajo otroku in se zavedamo, da nihče ne more nadomestiti mamine topline, ki je prva leta zelo pomembna. Poznamo pa primere, ko mlade mamice (tega je vedno več), za vsako malenkost kličejo babice. Kakor hitro je možno pustit otroka sorodnikom, čim prej v vrtec, čeprav so doma. Imajo kariero (nekaj rišejo in pišejo na Facebooku) in upajo, da bodo bogate in uspešne, za otroka pa nimajo časa. Za otroka skrbijo babice, tete, mož, ko pride utrujen z dela, one pa so preveč zaposlene. Te mame so permisivno vzgajane. Vedno je bilo vse podrejeno njihovemu ugodju in tako se obnašajo tudi, ko dobijo otroke. Ne se bat, permisivna vzgoja bo izginila sama od sebe, in sicer ko bodo oz. že imajo otroke permisivno vzgajani otroci. Sedaj je čas za drugo debato, in sicer skrb za otroka. Mlade mamice ne čistijo, ne kuhajo, ne likajo (to delajo njihove oz. njegove mame, ki kar tekmujejo med sabo), kofetkajo, debatirajo s sorodnimi dušami, kako so utrujene in kako nimajo časa. Ene mame smo 24 ur mama in vemo kako je. Ko ti nihče nič ne pomaga, skrb za hišo, vrt in okolico, zdravo in okusno kosilo, vse oprano in zlikano... Res smo utrujene. Ko pa tarnajo novodobne mamice, mi pa gre na ...

 7. 13. 9. 2015 ob 19:46 KrMislSi

  Mami dveh dam popolnoma prav in ji želim da ji še v naprej uspeva vse postoriti za kar so ji verjetno neizmerno hvaležni vsaj trije Upam da ji ne pozabijo povedti kako zelo so ji hvaležni Tistim mamicam ki ne najdejo časa za sebe naj povem da naj malo manj razvajajo svoje kričače

 8. 14. 9. 2015 ob 21:16

 9. 18. 9. 2015 ob 23:14 Mama

  Sem mlada mama dveh otrok.Delam petek in svetek, praznike in nedelje, dopoldne in popoldne...pridem domov, so otroci in hišna opravila. Ne prenesem jamranja mamic, ki so cele dni doma in nimajo časa, so utrujene in same za vse.Njihov mož dela in ne pohaja. Če so gospe doma, mora mož delat za dva. Pojdite delat in ne boste imele časa za pisanje takih neumnosti.

Poglej si še

Na naslovnico

Moški je zapustil ženo in šest svojih otrok - 3 mesece pozneje je mamica odkrila neverjetno presenečenje v avtomobilu

23.06.2018

Življenje ni vedno posuto z rožicami. Večinokrat je v bistvu še kako težko. Morda do sedaj še niste dosegli bolečega trenutka ampak

24 luzerjev, ki so imeli resnično smolo

19.01.2017

Če ste imeli slab dan...pomislite še enkrat Ljudje v nesreči, ki bodo pozitivno obarvali vaš dan, pa naj je še tako sla

V 90-ih je praznila ulice: Tako izgleda ESMERALDA danes!

12.09.2016

Ko je bila na sporedu Esmeralda, se je življenje za večino ljudi ustavilo! Leticia Calderon je bila glavna igralka v seriji Esmeralda, ki je v 9

13 najmlajših staršev na svetu. Zadnja sta šokantna...

30.12.2017

Ojoj... :O Idealno ljudje postanemo starši, ko se počutimo čustveno, mentalno in fizično dovolj pripravljeni na to vlogo. Pogosto pa se na

Miniaturni heroj. Tale deček ima 7 mesecev in je tako majhen, da nosi obleko za lutke in igrače

22.11.2016

Star je 7 mesecev in tehta le 450 gramov. A kaj je največje? Njegovo srce Matthew Riddle se je rodil pri 7 mesecih. Tehtal je le 450g. Po

13 skrivnih kombinacij na tipkovnici, ki jih rabite, a jih ne poznate

31.12.2017

Tipka WIN je lahko magična! Mnogi ljudje mislijo, da tipka "WIN" odpre le "Start" meni. Windows od leta 1985 uporablja več 100 milijonov oseb na

X
PRIDRUŽI SE NAM!