V ŽIVO!
miha bukovac Menim da bi, bilo bi korektno, drugo je pa koliko, hčerka je že nudila 10€, tu je (se zdi) bio problem!
Hvon poročil se je očitno enkrat in to s sedanjo ženo ....korona simptomi al kaj ??
Marjan ZA ZLATKOTA NE DAM NITI CENTA- da se ljudje norčujejo iz njega pa tkole- kolk se je on norčeval iz nas ter pobiral naš denar, morali bi ga izgnat iz slovenije, kot Potrča....
Zoe Stella Som z Kostariky. Chcem vydať svedectvo o mocnom doktorovi Uzorovi, ktorý zachránil môj vzťah. Musím byť jedným z mála, ktorý nemá problém ukázať a povedať niekomu, aký som vďačný za to, že môj vzťah je melodický a plynulý. Snažila som sa mať pozitívnejší vzťah so svojím manželom, zdá sa, že to trvalo večne. Ďalšia pani mi vzala môjho manžela a obaja sa presťahovali. Plakal som a hľadal som ho, aby sa vrátil, ale odmietol prijať moje hovory ani vrátiť správy. Môj priateľ mi predstavil mocné kúzlo s názvom DR Uzor, ktoré mi pomohlo vrhnúť veľmi silné kúzlo lásky, ktoré priviedlo môjho manžela späť za 48 hodín. Bola som ohromená a prekvapená, keď môj manžel volal, aby ma prosil o odpustenie kvôli mocnému kúzlu lásky DR Uzor. Ak máte akékoľvek problémy s manželstvom alebo vzťahmi, kontaktujte spoločnosť DR Uzor nasledujúcimi spôsobmi. Môžete ho kedykoľvek kontaktovať priamo prostredníctvom e-mailovej adresy: uzorsolutioncenter@gmail.com, číslo Whatsapp: +27843290018
Idemudia Je to veľmi prekvapivé svedectvo, chcem, aby ste sa všetci pripojili k vďačnosti Idemudii ale za kúzlo lásky, pretože je skutočne mužom svojho slova. Mal som srdce mnoho rokov, každý človek, ktorý ma oslovil, na mňa nikdy nemyslel. Po mojej poslednej skúsenosti s mužom, ktorý ma ako obvykle sklamal, som začal hľadať riešenie, ako svoj problém vyriešiť, potom som v práci oboznámil svojho kolegu s Veľkou láskou Idemudia a potom som ho kontaktoval prostredníctvom jeho e-mailu. Mailová adresa; idemudiatemple@gmail.com, trvalo mi pár dní, kým mi odpovedala, a keď odpovedal, dostala som pokyny, čo mám robiť, aby som sa toho zbavila, urobila som všetko, čo povedal, a dnes som šťastná s manželom. Muž, ktorý ma bezdôvodne opustil, sa mi vrátil do 3 dní. Tiež pomohol mojej kolegyni získať jej manžela späť, keď sa rozviedli. Toto sú jeho kontaktné údaje; idemudiatemple@gmail.com alebo ho môžete kontaktovať pomocou čísla WhatsApp: +2348157555090.
Nataša RIČNIK Pes je imel srce, ta zverina pa ne. Prav mu je!!!!
Endre POSOJILNA PONUDBA !!! Ste že kdaj pomislili, da bi od uglednega posojilodajalca dobili posojilo brez stresa? Ste potrebovali nujno posojilo? in ali vas lokalna banka zavrne? Ali potrebujete posojilo za naložbo v svoje podjetje ali nakup hiše? Čestitamo, s tem medijem želimo obvestiti vse, da nudimo zanesljivo kreditno pomoč. Z veseljem vam bomo ponudili posojila v višini 2% za vse stranke, ki nas kontaktirajo: (dakany.endre@gmail.com) Nujna ponudba posojila.
Mr. Dékány Endre POSOJILNA PONUDBA !!! Ste že kdaj pomislili, da bi od uglednega posojilodajalca dobili posojilo brez stresa? Ste potrebovali nujno posojilo? in ali vas lokalna banka zavrne? Ali potrebujete posojilo za naložbo v svoje podjetje ali nakup hiše? Čestitamo, s tem medijem želimo obvestiti vse, da nudimo zanesljivo kreditno pomoč. Z veseljem vam bomo ponudili posojila v višini 2% za vse stranke, ki nas kontaktirajo: (dakany.endre@gmail.com) Nujna ponudba posojila.
Roland D. Rex Pozor, Ali potrebujete finančno podporo? Ali potrebujete posojilo za obnovo doma ali širitev poslovanja? Ali potrebujete posojilo za poplačilo nujnega dolga in za vedno? Potem vam lahko ponudimo različna posojila, vključno z: * osebnimi posojili, * stanovanjskimi posojili, * posojili za konsolidacijo dolgov, * avtomobilskimi, * kmetijskimi, * poslovnimi, * poslovnimi, * hipotekarnimi posojili z obrestno mero 3%. Zainteresirane stranke se obrnite na: firstcityfinancialg@gmail.com Opomba: Obrazec je brezplačen. / WhatsApp: + 1-213-8023-005 ALI pokličite: + 1-415-460-3512. S prijetnimi pozdravi, Roland D. Rex Višji svetovalec za posojila PRVA MESTNA FINANČNA SKUPINA
lidija JA SAM JE ISKAL -PES NI NEUMNA ŽIVAL JE ZASLUTIL DA STA DEKLICI V NEVARNOSTI IN JU ZAŠČITIL PA ŠE KAKO DRUGO TUDI

Bill Gates: Bogate države bi morale jesti 100% SINTETIČNO govedino!

Ste za burger iz laboratorija; za meso, ki so ga vzgojili v laboratoriju iz kravjih izvornih celic?

Gates vse bogate države v izogib podnebni katastrofi poziva, naj preidejo na "100% sintetično govedino", da bi se spopadle z emisijami toplogrednih plinov. (foto: www.beet.com)
 
Pred skoraj desetimi ali celo več leti smo pisali o precej nenavadni kulinarični izkušnji sredi Londona. Tam so gostom postregli goveje polpete v vrednosti neverjetnih 250.000 funtov. Seveda je šlo za zelo posebno meso, tj. meso iz laboratorija oziroma sintetično meso, ki so ga vzgojili v laboratoriju iz kravjih izvornih celic. Takrat se je le ugibalo, ali bi takšno meso lahko postalo tudi »meso prihodnosti«; ne le zaradi vprašanja vpliva tovrstne laboratorijske hrane na človekovo zdravje, ampak tudi zaradi strahotno visoke cene.

Vir: menshealth

 

Zdaj očitno to ni več dilema


Eden najvplivnejših Zemljanov, Bill Gates, je bil nedavno v zvezi s tem zelo neposreden. Dejal je, da bi »bogate države morale (!) jesti samo sintetično govedino.« Takšno stališče je zavzel na predstavitvi svoje nove knjige z naslovom Kako se izogniti podnebni katastrofi, v kateri je zapisal bo obvladovanje pandemije covida-19 »zelo, zelo lahko« v primerjavi s premagovanjem podnebne krize.

Četrti najbogatejši človek na svetu pri opozarjanju sveta ne bo ostal le pri besedah, ampak namerava za inovacije in izboljšave na področju zmanjševanja izpustov toplogrednih plinov vložiti dve milijardi ameriških dolarjev. Poleg tega pa Gates vse bogate države v izogib podnebni katastrofi poziva, naj preidejo na »100 % sintetično govedino«, da bi se spopadle z emisijami toplogrednih plinov, ki vodijo k globalnim podnebnim spremembam.

 

Seveda je za dosego le-tega ključna politika. Ne le napredna tehnologija, s katero se sintična hrana razvija in postaja tudi cenovno dostopnejša množicam.

V pogovoru za revijo MIT Technology Review, za BBC in Financial Times je dejal, da bodo nekatere vlade omejene s svojim bogastvom: »Mislim, da najrevnejših 80 držav ne bo jedlo sintetičnega govejega mesa. Mislim, da bi morale vse bogate države preiti na 100-odstotno sintetično govedino.«


 

Vpliv govedoreje na podnebje


Govedoreja, predvsem krav, ki so gojene za govedino, močno prispevajo k emisijam močnega toplogrednega plina metana, ki je po raziskavah, objavljenih julija lani, dosegel rekordne ravni. Količina metana v ozračju se je močno povečala med letoma 2000 in 2017, kar je vodilo do segrevanja ozračja, po nekaterih podatkih, celo za štiri stopinje Celzija. Znanstveniki opozarjajo, da je to nevaren prag za človeštvo, ki vodi do povečanega tveganja naravnih nesreč zaradi ekoloških motenj, ki bi lahko povzročile množično lakoto in migracije. Nekateri analitiki celo svarijo, da so emisije zaradi govedoreje skoraj tako velike kot emisije metana iz industrije fosilnih goriv.

V tem hipu se zdi rešitev za omejitev podnebnih sprememb, ki jo predlaga Bill Gates še zelo daleč; namreč, saj v tem trenutku  podjetja, ki proizvajajo sintetično meso predstavljajo manj kot odstotek svetovne ponudbe mesa in še ta odstotek je drag kot »žafran«. In kaj na to pravi gospod Gates? Bil je realen in se najprej dotaknil okusa mesa: »Razlike v okusu bi se lahko hitro navadili. V tem ne vidim težave. Poleg tega bo okus sčasoma z razvojem tehnologije tudi boljši. A res drži, da razvoj proizvodnje sintetičnega govejega mesa] ne bo nikoli ekonomična.«

Dodal pa je, da imata podjetji, kot sta Impossible iz Redwood City in Beyond iz Los Angelesa, »načrt poti in stroškovni načrt razvijanja veganskega in sintetičnega mesa, ki bo prinesel konkurenčnost v ceni.«
 

Razmislek o prihodnosti prehranjevalne industrije je na mestu


Namreč, kot so že pred leti zapisali v časniku Independent je znotraj prehrambne industrije že samo mesojedstvo  ogromna svetovna industrija, ki vsako leto proizvede več kot 350 milijonov ton mesa. Organizacija združenih narodov za prehrano in kmetijstvo ocenjuje, da bo svet do leta 2050 jedel še enkrat toliko mesa, kot ga zaužijemo danes, kar je posledica vse večje povpraševanje po mesu rastočega srednjega razreda na Kitajskem in v drugih državah v razvoju. Povprečna poraba mesa je okoli 50 kilogramov na osebo na leto, a je ta številka na Zahodu precej višja. Tako povprečen Evropejec poje okoli 80 kilogramov mesa letno, povprečen Američan in Avstralec pa kar 110 kilogramov letno.

Tako velik apetit pojasnjuje, zakaj okoli 30 odstotkov nepoledenele površine na svetu porabijo za gojenje poljščin za živalsko krmo, le štiri odstotke pa za povrtnine, namenjene človeški porabi. Po oceni študije znanstvenikov z univerze v Oxfordu bi za pridelavo umetnega mesa porabili precej manj energije kot za večino drugih pridelav mesa. Poleg tega potrebuje sintetično meso 99 odstotkov manj zemlje kot živina in 82-96 odstotkov manj vode, proizvede pa 78-95 odstotkov manj toplogrednih plinov.

Človeška civilizacija je pred izzivom. Jesti ali ne jesti. Meso. Verjetno pa je pri tej dilemi še največji izziv, kako spraviti umetno meso v trgovine in prepričati javnost, da poseže po njem in zanj odšteje veliko več kot je bilo v navadi.

Komentarji

Napiši komentar

Poglej si še

Na naslovnico
X
PRIDRUŽI SE NAM!