V ŽIVO!

Kaj pravite na tale predlog zdravnikom? Zdravniki naj bodo plačani glede na število pregledanih pacientov

Zaradi zdravniške stavke, ki traja že četrti teden, je prišlo do odpovedi pregledov, operacij in neizvajanja bolniških napotitev, kar postaja zaskrbljujoče za paciente, ki ne morejo do svojega zdravnika.

 

O stavki, ki se ves čas zaostruje, se pojavljajo različna mnenja, pri čemer nekateri izražajo podporo stavkajočim, drugi pa so kritični, saj stavka vse bolj vpliva na paciente. Nekateri so mnenja, da se nakopičene težave v javnem zdravstvu z zahtevami zdravnikov ne bodo rešile, zato se pojavljajo tudi razne pobude, kako jih reševati.

 
 
 

Na spletni strani predlagamvladi.si se je pojavila pobuda državljana, ki predlaga, da se za zdravnike v družinskih in specialističnih ambulantah uvede plačilo glede na število pregledov pacientov na dan. Po njegovem mnenju je sedaj urejeno tako, da je zdravnik plačan, ne glede na to, koliko se pri svojem delu pretegne.

Navedel je primer iz celjske urgence, kjer naj bi se en zdravnik zaprl v ordinacijo in pregledal le enega pacienta na nekaj ur, ostali pacienti pa da so čakali v čakalnici. Sam pa naj bi dobil toliko plače, kot da bi pregledal vse paciente. Ob tem je dodal, da nihče ne preverja dela zdravnikov. Zato je po njegovem mnenju to tisti problem, zaradi česar se čakalne dobe le enormno podaljšujejo.


V nadaljevanju je državljan podal pobudo, da je potrebno ukiniti neomejeno število ur v pripravljenosti ali dežurstvu, saj se oboje zlorablja. "Pripravljenost in dežurstvo nista nič drugega, kot le kasiranje denarja. Malo je takšnih primerov, da se takoj ukrepa. In zato veliko zdravnikov, da bi še dodatno zaslužili, to počne," je izpostavil.

Dodal je, da se starejšim od 55 let in staršem otrok do treh let starosti, ki jim ni treba opravljati nočnega dela, ne sme nalagati nadur in se jim ne sme prerazporejati delovnega časa"Le zakaj bi bili zdravniki izjema?"


Na koncu je izpostavil še preobremenjenost v javnih ambulantah in se vprašal, zakaj zdravnikom ni problem še dodatno delati v privatnih ambulantah"Tako, da se po tem ve, v katerem grmu tiči zajec."

Kaj pa vi, se strinjate s tem, da se za zdravnike uvede plačilo gleda na število pregledanih pacientov na dan in da se ukine neomejeno število ur v pripravljenosti ali dežurstvu? Svoje mnenje lahko delite v spodnji anketi.

Komentarji

Napiši komentar

Poglej si še

Na naslovnico

Ganjeni do solz... Danes je oče zopet prišel domov pijan...

10.02.2017

Danes je oče zopet prišel domov pijan... Zopet se je spravil na mamo in jo pretepal. Bil sem jezen, držal sem mamo in jo poskuš

Vozniki, da slišimo vaše razmišljanje - Čemu je namenjen tale gumb v AVTOMOBILU?

24.08.2021

Večina izmed vas pozna gumb na armaturni plošči, zadolžen za aktivacijo notranjega kroženja zraka. Žal večina tega gumba ne zna uporabljati oz.

Hčerka Paula Walkerja ni več otrok! Sedaj izgleda takole...

26.03.2017

Paul Walker je oboževal svojo hčerko... Oboževal jo je tako zelo, da si je dal narediti celo tattoo. Na žalost je Paul umrl v strašni pro

Kaznovali voznika, ki se je peljal 20km/h pod dovoljeno mejo!

25.09.2018

Po celem svetu se redno spreminjajo dovoljenja hitrosti. Včasih ne opaziš na novo postavljenega znaka. Tako se je zgodilo tudi s tem vozni

POŠASTNO: Posiljen dojenček, star 1,5 meseca umrl

06.01.2021

Pošastna zgodba prihaja iz mesta Vernon v Franciji. 20. decembra 2020, je prišlo do hudega dejanja v katerem je bila pozneje udeleže

VOJNO stanje v LJUBLJANI: Tako huligani napadajo vse, kar jim pride na pot!

05.11.2020

V Ljubljani vlada vojno stanje zoper slovenske vlade in njihovih groznih ukrepov. Popotnik Tomaž Gorec je na svoj Facebook profil objavil video pos

X
PRIDRUŽI SE NAM!