V ŽIVO!

Sekulić še naprej SELEKTOR. ˝Ulica ne bo vodila KZS˝, sporoča predsednik

Predsednik KZS Matej Erjavec je nastop reprezentance v Pireju ocenil kot neuspeh, toda selektor Aleksander Sekulić bo ekipo vodil tudi naslednje poletje.

Predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec je nastop reprezentance v Pireju ocenil kot neuspeh, čeprav se je tudi sam pred turnirjem zavedal, da nosilci igre niso v optimalni formi, hkrati pa je poudaril, da ima selektor Aleksander Sekulić dolgoročno pogodbo in da bo reprezentanco vodil tudi na prihodnjem eurobasketu naslednje poletje.

»Za uspeh se mora marsikaj iziti v pravo smer, 2017 v Istanbulu nam je to uspelo, letos v Grčiji recimo ne.


Nosilci igre s prejšnjih tekmovanj, tukaj govorim o Čančarju, Muriću, Hrovatu, Nikoliću in nenazadnje Dončiću, so bili poškodovani, niso igrali ali pa bili fizično in psihično izmučeni. Hkrati smo imeli zahtevno skupino; tako Hrvaška kot Grčija sta nas zasluženo premagali,« je uvodoma v pogovoru za STA dejal Matej Erjavec.

»Lepo je, da ima slovenska javnost visoka pričakovanja«

»Lepo je, da ima slovenska javnost visoka pričakovanja, to pomeni, da smo jo razvajali v preteklih letih, a hkrati mora vedeti, da obstajajo objektivni in subjektivni razlogi za neuspeh. Treba je pogledati celotno sliko.


Nimamo neomejenega nabora igralcev, mnoge konkurenčne reprezentance prihajajo iz precej večjih držav, pa že nekaj velikih tekmovanj niso ničesar naredile. Grčija se je prvič po 2008 uvrstila na olimpijske igre,« dodaja Erjavec.

 

Aleksander Sekulić FOTO: Issei Kato/Reuters
Aleksander Sekulić FOTO: Issei Kato/Reuters

 

Veliko kritike slovenske javnosti je bil deležen selektor Aleksander Sekulić. KZS mu je januarja letos podaljšala pogodbo do 2026, kar pomeni, da bo reprezentanco z Luko Dončićem na čelu vodil na evropskem prvenstvu 2025 in 2026 v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.


»Ta selektor, proti kateremu letijo strupene puščice, nam je v zadnjih letih prinesel uvrstitev na vsa velika tekmovanja, kamor nato pridejo tudi Luka Dončić, Vlatko Čančar, evroligaški igralci ... Ne vidim, da je v njem težava.

On ne igra košarke, igrajo jo tisti na parketu. Vem, da imamo v Sloveniji veliko uličnih selektorjev, a ulica ni nikoli vodila politike KZS in je tudi v prihodnje ne bo,« je poudaril predsednik KZS.

»Tako kot iz uspehov ne delamo prevelike evforije, tudi ob porazih ne zganjamo panike. Najlažje je reči, da je za vse kriv selektor in ga zamenjati. Mi se stvari lotevamo drugače, delamo na dolge proge in čakamo trenutek, ko se ti stvari poklopijo oziroma izidejo v tvojo smer, da lahko pridemo do odmevnega rezultata.«

 

Luka Dončić FOTO: Fiba
Luka Dončić FOTO: Fiba

 

»Tudi Josh Nebo se je reprezentanci priključil šele en teden pred turnirjem v Grčiji. Z Luko sta opravila dva skupna treninga. Zagotovo bi izgledal še precej bolje, če bi imel mesec in pol priprav, kot je to običajno pred reprezentančnimi akcijami za velika tekmovanja.«


»Dončić je znova dokazal, da kar obljubi, tudi izpolni«

Matej Erjavec ni pozabil na prvega zvezdnika, ki je prišel v reprezentanco skoraj naravnost iz finala lige NBA. »Luka Dončić je znova dokazal, da kar obljubi, tudi izpolni. To je močno sporočilo vsem igralcem.

V reprezentanco je prišel po napornem finalu lige NBA in takoj po koncu turnirja v Pireju že svoj pogled usmeril v naslednjo reprezentančno akcijo. Luka je s tem še poglobil kult reprezentance, skupaj drži celotno ekipo in vsak, ki je zraven, uživa od prve do zadnje minute,« je dejal Erjavec.


Evropsko prvenstvo naslednje leto bo znova potekalo v štirih državah (Ciper, Poljska, Latvija, Finska), Slovenija pa za uvrstitev potrebuje le še eno zmago iz preostalih štirih tekem novembra letos in februarja prihodnje leto.

»Zavedamo se, da se določenim igralcem počasi izteka čas v reprezentanci, zato je toliko bolj pomembno, da si čim prej zagotovimo nastop na evropskem prvenstvu, saj bomo imeli nato več tekem za uvajanje mlajših, ki potrebujejo izkušnje igranja na najvišji ravni,« je zaključil predsednik Matej Erjavec.

Komentarji

Napiši komentar

Poglej si še

Na naslovnico

´Kemoterapija ubija človeka, ne raka!´ - trdi zdravnik!

07.03.2017

"Kemoterapija ubija človeka, NE raka trdi Dr. Hardin B. Jones. Kot poroča bivši profesor medicinske fizike in fiziologije univerze v Kali

Hčerka Paula Walkerja ni več otrok! Sedaj izgleda takole...

26.03.2017

Paul Walker je oboževal svojo hčerko... Oboževal jo je tako zelo, da si je dal narediti celo tattoo. Na žalost je Paul umrl v strašni pro

Odvrgel je smeti v gozd in odšel. To kar se je zgodilo nato, si ni mogel misliti prav nihče

19.12.2016

Moški je šel na sprehod po gozdu, da bi užival v čistosti zraka in okolja. Nekaj časa je hodil, ko je zagledal čuden tovornjak.

Mami je poslal fotografijo svoje punce, a ni se zavedal da je ozadje sramotno!

13.03.2018

Ni opazil, da se na fotografiji kaže nekaj sramotnega... Napake so človeške, to vemo prav vsi. Paziti moramo tudi na najmanjše stva

Robertu Erjavcu ne dajo počivati v miru: Vlomili tudi v njegovo hišo in avtomobil

14.09.2023

Po smrti Roberta Erjavca očitno še zmeraj ni mirno. Priljubljenemu radijskemu voditelju in napovedovalcu vremena, so namreč v hišo in

80 letna babica je stopila v avtobus z nekaj centi. Šofer tega ni mogel prenesti in odšel z avtobusa - Ko se je vrnil...

19.08.2017

To, kar se je zgodilo na avtobusu, je obnorelo cel splet. To zgodbo je prebralo že na tisoče ljudi, še toliko pa jih jo je delilo. Tudi v

X
PRIDRUŽI SE NAM!