Deklica v Arizoni, ZDA, je umrla, oče pa je med tem časom igral celo igre na PlayStationu. Hčer je pustil v avtu spati le 30 minut, ker je ni hotel buditi. Deklico je v avtu našla njena mati, ko je prišla domov.

Erika Scholtes je možu po SMS sporočilih očitala "Sem ti rekla, da jih nehaj puščati v avtu," in "Kolikokrat sem ti to rekla?". Ta pa ji je odgovoril "Oprosti, draga," in "Kako sem lahko to storil, ljubica? Ubil sem najinega otroka, to ne more biti res."

 

Nadzorni posnetki so pokazali, da je oče lagal

New York Post poroča, da je Christopher Scholtes policiji povedal, da je prispel domov v predmestje Marana okoli 14.30. 

Ker je bila garaža natrpana z opremo za vadbo, je avto posledično parkiral zunaj. Rekel je celo, da je pozabil, da je deklica še vedno v avtu.


 

Toda nadzorni posnetek kaže, da je Scholtes domov prispel malo po 12.30 in malo Parker v avtu pustil več kot tri ure.

V tožbi mu očitajo, da se je Scholtes zamotil z igrami in pripravljanjem hrane, zaradi česar je pozabil na hčerko.

Vendar pa sta druga dva otroka policiji kasneje povedala, da jih je oče redno puščal same v avtu, medtem ko je bil doma, poroča Metropolitan.

 

Žena obtoženca je sodnika rotila, naj ga do sojenja izpusti na prostost

Raztreseni oče je povedal še, da je v avtu pustil prižgano klimatsko napravo. Priznal pa je, da je vedel, da se bo ta po 30 minutah samodejno izklopila.

Na sodišču je bil Scholtes obtožen umora in ogrožanja otrok, njegova žena pa je rotila sodnika, naj ga do sojenja izpusti na prostost.


"Ali lahko dovolite, da pride domov, da vsi začnemo proces žalovanja? Da lahko naslednji teden z nami pokoplje hčerko in gremo skozi ta celoten proces skupaj kot družina?" je tako rotila Erika.

Dodala je še, "To je bila velika napaka, običajno ni takšen. Želim si, da deklici vidita svojega očeta.

Da jima nocoj ni treba povedati, da bosta morali pretrpeti še eno izgubo."Na koncu je sodnik za Scholtesa določil varščino v višini približno 22.900 evrov, še poroča Metropolitan.