Policija še preverja vse okoliščine požara, ki je izbruhnil na travniku med Hrušico in Malimi Ločami v noči na soboto.

Lastnik je tisti dan baliral seno in se vračal domov, ko je zavohal dim. 

Foto: PGD Podgrad

Foto: PGD Podgrad

Gasilci so sredi noči uspeli pogasiti ogenj, ki je uničil več bal sena in bi se lahko razširil v bližnji gozd.

Erik Petrač, namestnik poveljnika PGD Podgrad, je vodil intervencijo in povedal, da so z gašenjem zaključili šele proti jutru.

Pri gašenju so sodelovali gasilci iz vseh gasilskih društev bistriške gasilske zveze, na pomoč pa so priskočili tudi gasilci iz PGD Materija.


 

Skupaj jih je bilo približno 40, z desetimi vozili. Tako veliko število gasilcev so aktivirali prav zaradi nevarnosti, da bi se požar razširil na bližnji gozd.

Policija je potrdila, da preiskujejo sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. V požaru je po prvi oceni nastalo za približno 1500 evrov škode, pogorelo je 37 bal sena.

Petrač je pohvalil svoje kolege za izjemno delo in se zahvalil domačinom iz Hrušice, ki so pomagali pri intervenciji.


 

Gasilci so imeli štab na igrišču v vasi, kjer je bilo vse pripravljeno za sobotno opasilo. Bale sena so bile razporejene po travniku, kjer jih je lastnik baliral prejšnji dan, in so bile oddaljene ena od druge

Požar je zato skoraj zagotovo podtaknjen. Gasilci so uporabili veliko količino vode, da so pogasili bale in preprečili ponovni vžig. 

Petrač je še dodal, da je pomembno, da smo vedno pozorni na nevarnosti požarov in se trudimo preprečiti takšne incidente.

 

Povzeto po: Primorske novice