V ŽIVO!
Ani Pozdravljeni, v pomoč omenjeni družini bi bil kak kontakt, da bralci, če tako začutimo lahko kakor koli pomagamo. Tudi na fb bi lahko objavili tako zgodbo in verjamem, da bi prišla do mnogih, ki bi jim pomagali iz bede na različne načine - tudi morda z drugo službo za mamico in boljšim stanovanjem, saj je opolnomočenje takih oseb zelo pomembno. Takle zapis, kot je tukaj, pa je namenjen samo zgražanju nad trenutno situacijo, ki pa je samo po sebi kontraproduktivno. Zaradi jeze in zgražanja namreč ne bo nobenih sprememb na bolje. Morda, če bi tako pismo naslovili na poslance (?) ali vsaj na CSD.
Vrhi Jaz se vozim na plin. Ratlike pridejo tudi do 4 L na točenje. Enkrat natankam 38 pa vse do 42. Razlike so v temperaturi in pritiska.
Marica Res ganljivo dobra goska mu je nudila topel pernat objem.
Nazif Kak vas ni stram da ste dali tak malo zapora oni pa ko kradejo pa dobijo zapor 2 3 leta jas bi mu dal zapor do smirti da vidi kak je noter mater mu jebem
Emil Kako pa ,na količino natočenega,goriva, upliva ,temperaturni rastezek goriva? Spominjam se,da mi je (še v prejšnem pol.sistemu) znanka,ki je delala ,na Petrolu,večkrat pripeljala,25l karnister, bencina, rekoč”To si lahko uslužbenci ,vzamemo,ker,pride do količinske razlike(input-autput)Zaradi temp. raztezka,goriva,ki je naročeno,na črpalko in tistega,ki ga dejansko ,iztočimo ,porabniki”
Lado Ne podpiram nasilja, toda mati je ravnala pravilno. Napaka je v tem, da je zakonodaje premila. Če bi imeli za taka dejanja dosmrtni zapor ali celo smrtno kazen, bi mnogi pomislili kaj bi storili. ZAHVALA IN PRIZNANJE TEMU SODIŠČU, MATERI PA DRŽAVNO ODLIKOVANJE ZA HRABROST IN POGUM.
Božidar Žalostna zgodba. Brez dvoma. Ne želim polemizirati o njej. Pač pa o besu in gnoju, ki se zliva na našo državo. Ta res ni idealna. Ogromno je zavoženega in mnogo stvari bi lahko bilo mnogo boljše. Ampak ali je res država za vse kriva. Le ta nudi vsem, ki so socialno ogroženi, varstvene dodatke, socialne pomoči, otroške dodatke, plačilo obrokov za otroke, subvencije najemnin, dodatno zdravstveno zavarovanja, stroške vzdrževanja stanovanj, enkratnih pomoči, plačila nekaterih položnic itd. Večji problem so po moje delodajalci, ki za osemurno delo plačujejo minimalne plače in ne plačujejo vseh ostalih obveznosti (malice, prevozi, nadure, dodatki za nočno ali delo ob praznikih, regresov itd). Nekateri delodajalci niso plačevali niti prispevkov za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje. Takšne delodajalce je potrebno prijaviti, zoper njih ukrepati. Tistim delodajalcem, ki pa res ne zmorejo višjih stroškov dela, pa so na razpolago državne spodbude za razvoj, za investicije, za prestrukturiranja itd. Torej ne more biti izgovorov, da ne morejo boljše plačati delavcev. Z boljšim delom podjetij, pa bo tudi država bogatejša in s tem tudi vsi njeni državljani.
Suzana Ta mamica naj se mi javi na tel. 051415188. Lp
Andrej Rea je žalostno, Samo skupaj lahko nekaj spremenimo, poznam sistem ki se trudi nekaj privarčevat ljudem in z tem povečat nakupno moč, vsak dan nas je več in le tako lahko naredimo spremembe V SLOGI JE MOČ
Stojanka Nimam besed nimam ...rada bi pomagala :( ampak inv.penzija je premajhna za vse za položnice ..za hrano ...o drugih stvareh niti da pišem :(

To se zgodi tvojemu telesu, ko ješ slanino. Ne padite s stola!

Le preverjena dejstva!

 

 

Ste vedeli, da se s slanino lahko borite proti številnim boleznim v vašem telesu? Maščoba v slanini ima ogromno vitaminov, med drugim tudi vitamine A,D,E in karoten. Ta maščoba drži na dobrem vaš imunski sistem in vam pomaga, da ne zbolimo. Mnogo ljudi še vedno misli, da je slanina nevarna. Še dandanes nas strašijo z njo... Pa si oglejmo dejstva, ki veljajo za slanino.

 

 

1. Zdravi ljudje, ki ne trpijo za boleznimi jeter ali trebušno slinavko lahko imajo slanino samo za dobro stvar. Najboljša doza slanine na dan je od 10-30g.

 

2. Zelo težka hrana - Tudi to je le mit. Pri zdravih ljudeh slanina zagotovo ne povzroča trebušnih motenj. Slanina je izredno dobra za naš organizem, saj se produkt topi v našem telesu.

 

 

3. Bogata in redka aracinodična kislina, ki spremlja naš imunski sistem in metabolizem

 

4. Slanina vsebuje ogromne količine holesterola... Vsak živalski produkt vsebuje holesterol, ampak ta vsebnost holesterola v slanini ni tako visoka kot vam morda govorijo drugi. V 100 g svežega mesa je približno 70-100 miligramov holesterola. Za primerjavo, goveje ledvice vsebujejo kar 1126 miligramov holesterola. 

 

 

 

5. Slanina pomešana s kruhom je izredno slabo - Tudi to ni res. Oba produkta v bistvu delata na tem, da je naše telo zdravo. Slanina je odlična tudi za bilokatero dieto. 

Komentarji

Napiši komentar
 1. 24. 10. 2016 ob 0:10 alien

  in kje so dejstva? 

 2. 24. 10. 2016 ob 12:11

  Velika laz strup v vsakem primeru skodljiva prehrana,ki povzroca tezko obolenje raka,razpad krvnih telesc.Srcna kap je zatoj krvnega obtoka vene arterije proces,mascoba zamasi srcne klape katerem sledi  operativni poseg ali prekinitev zivljenja smrt.Medicina vpozarja stevilne patiente na strogo dieto pred nevarno strupeno hrano.

 3. 24. 10. 2016 ob 13:03 špeh

  Ni ga boljšga, kot je slanina z jajci... Vi se pa kar futrejte s silažo, pa solatkami, pa smutiji...

 4. 24. 10. 2016 ob 14:08 jolbe

  Holesterol povzročajo hidrati!

 5. 24. 10. 2016 ob 14:11 Krena

  Daj bruh kake članke delite. Sramota. Slanina je zdrava??? Najbrž.. Po današnjih mučenih in bolanih živali,ki so nafilane z vsemogočimi hormoni.. bo ven prišlo popolnoma zdravo meso.. Logika na višku....Slanina je meso. Meso povzroca zakisanost, tezave z želodcem in črevesjem. Kdo vam je plačal take neumnosti pisat. Bo treba mal knjige v roke vzet in se začet učit.

 6. 24. 10. 2016 ob 15:22 Berstuk

  Dejansko je res, če ne verjameš, pač ne verjet :)

 7. 24. 10. 2016 ob 16:02

  Čisto vsaka hrana je zdrava,če jo uživamo normalno,ne pa se prenajedat in požret vse kar vidiš......pa še nekaj,za zdravega je zdravo vse.....verjetno je pa špeh veliko bolj zdrav,kot razni umetni izdelki,čipsi,smokiji,burgerji pa še in še....

 8. 24. 10. 2016 ob 16:06

  Verjamem! Sem že v letih, a sem zdrava oseba, čeprav je že vse življenje na mojem jedilniku poleg mesa tudi špeh (slanina). Zato bla, bla, bla, kako škodljiva je! Tako kot je leta veljalo za paradižnik. Na veliko se je pisalo, da je rakotvoren, jaz pa sem ga jedla, kolikor sem ga videla. Pa ni nobenih težav in posledic!

 9. 24. 10. 2016 ob 16:21 Konjedic

  Klapa vi ste res malo zmešani Res je da je induskrijsko pridelano meso in mesni izdelki bolj strupeni ker so nafilani z vsem mogočim strupom Mene pa ne bo noben prepriču da je meso od živali ki jo sam doma vzredim in vem kaj poje škodljivo Pač če ga pojem v mejah normale Vi se pa kar nažirajte sadja in zelenjave iz merkatorja in podobnih trgovin Tisto je pa res zlo naravno in prow brez nobenga stripa NAIVNEŽI

 10. 24. 10. 2016 ob 19:05 Lili

  Uporabnica Krena..do nekaj let nazaj nisi vedela kaj je zakisanost telesa. Ce poslusas svoje telo ne rabis nobene knjige brat. Nas prebavni trak je narejen tako, da smo mesojedci oz. vsejedci. Problem zakisanosti so trans mascobe in sestavljeni sladkorji moke itd ..ena slanina ali speh ze nebo skodila kot pa en pomfri cips smoki....

 11. 24. 10. 2016 ob 22:42 Vsejedec

  Vsi skupaj utihnite, ker ste polpismeni. To se vidi po vaših prispevkih. Polpismeni ljudje pa so neumni, zato ne morejo drugim soliti pameti.

 12. 25. 10. 2016 ob 5:39 luka

  kot otrok sem jedel preden sem sel u solo namaz na kruhu svinjsko mast in mal vegete gor danes jih imam 51 let nobenih problemo speh al slanino jem normalno nic mi ni seveda tudi zelenjavo samo poglejte resnici u oci nasi starci so jedli slanino in kaj jim je blo pozabite konzerve itd

 13. 25. 10. 2016 ob 5:45 Nina

  Definitivno je rezina slanine od poznanega kmeta bolj zdrava od zelenjave, ki se k nam pripelje z nizozemskih "laboratorijev".

 14. 25. 10. 2016 ob 12:31 FE

  nakladanje, zverinsko zaklana žival nikoli ne more biti zdrava

 15. 25. 10. 2016 ob 16:55

  Slanina, 5 kav z mlekom na dan, čik na čik in še sladkano full, po vrh pa še pakl juho in morda kakšno konzervo...pa si zmagal. Slanina je definitivno dobro prebavljiva!

 16. 25. 10. 2016 ob 18:27 Gost-RudkoG

  Šment nazaj, najbolj čudno je to, če jem svinjsko meso iz trgovine, me črviči, če pa od kmeta ali doma vzgojeno in zaklano pa ne, pa ni važno, kaj je. Suhe salame iz trgovine so nafilane s solitrom, ta je najbolj nevaren našemu telesu, ne pa sušeno meso, seveda v mejah normale, pa če kaj 'težkega' poješ, je treba pol hlode premetavat, delat ......, tako se pokuri vse, kar si pojedel!!!!!!

 17. 26. 10. 2016 ob 14:08

 18. 28. 10. 2016 ob 12:12 Alja

  Eni mal preveč ameriške videe gledate in nimate pojma, kako v Sloveniji kmetje vzrejajo živino? Slanina je ZDRAVA, tako kot pri vsaki drugi hrani pa jo je potrebno jesti v zmernih količinah in ne pretiravat.

 19. 7. 12. 2016 ob 19:44

  Nehajte govoriti traparije pa raje pojdite na kmetijo pa bodite vsaj 7 dni dan in noč pa boste videli kako se hrani živali pa kako se pripravi hrano za zimo pol pa lahko šele nekaj govorite, pa zelenjava iz vsakega vrta je bolj zdrava kot iz trgovine pa ni važno če si dal kakšne kemikalije zraven. Meso iz kmetije je pa še bolj zdravo kot zelenjava v trgovini čeprav je lahko meso še tako umazano pa škodljivo. Svinjsko meso pa še vsebuje vitamin B-kompleks!!!

 20. 9. 12. 2016 ob 13:36 norec

  Še leto nazaj so bila jajca največji sovražnik... danes tile isti ljudje jajca imajo za super živilo... Moj nasvet? Jej kaj ti paše v nekih normalnih količinah, včasih se pregreši... Pa zagotovo je domača svinjska mast bolj zdrava kot neko poceni rastlinsko olje... Pač moje mnenje! lp

 21. 9. 12. 2016 ob 14:41 Suky

  Zravi ljudje ... Pri zdravih ljudeh... Ja fak a ne vidte da to loh sam zdravi ljudje jejo :) zdrav človek lahko tud celo torto poje pa mu nč nebo če jo bo pa vsak dan bo pa že druga pesem

 22. 9. 12. 2016 ob 17:17 PinkPanther

  Ma kaj vi rastlinojedci bluzite, dedi in oče imata visoko starost in nimata nobenih problemov, samo domačo hrano treba uživat pa je, ne pa tist šrot iz trgovin.

 23. 9. 12. 2016 ob 22:49 Večpani

  Moje mnenje razlika je trgovinski izdelki in pa domači izdelki. Vse v mejah normale. Gibanje. Pa tut od človeka do človeka je odvisno en bo eno stvar dobro prebavljav drug pa drugo stvar ampak dokler je vse v mejah normale se men zdi da je vredu. Zagovarjam pa da je treba jesti vse ker telo potrebuje vse sestavine. Pač jst si to tak predstavljam kot laik. ;)

 24. 12. 12. 2016 ob 18:02

  Špeh je zakon

 25. 13. 12. 2016 ob 8:00 Poter

  Dejstvi je, da ob vsej kemiji ki je v hrani in okoli nas, se življenjska doba človeka strmo krajša..., ups pardon življenjska doba se podaljšuje??? Khm, sedaj mi pa ni nič več jasn.

 26. 13. 12. 2016 ob 9:43

 27. 13. 12. 2016 ob 13:11 Kreki

  vse v mejah normale in je čist OK

 28. 14. 12. 2016 ob 22:00
 29. 27. 6. 2019 ob 6:13 Boris

  Vse je dobro v mejah normale,dejstvo pa je,da mast bolj zdrava od refiniranih maščob! Smrt za telo je sladkor in sol v velikih količinah! špeh domač od domačega kralja z domačo hrano futrano ni dobenega fental! Naši predniki dočakali po 90l!! LJUDI POBIRA SLADKOR STRES,SOL!!

 30. 29. 8. 2019 ob 6:14 Enej

  Moja nona ima 93 let in je velika ljubiteljica pancete, klobas in refoška. :) Tudi to nekaj pove.

Poglej si še

Na naslovnico

Pravijo, da se še nikoli nihče ni dobil lepših otrok od teh staršev. Sta ti deklici res angela?

13.06.2018

Ti deklici izgledata kot prava angela Leah Rose in Ava Marie sta dvojčici in pravi Instagram zvezdi. Deklici sta na Instagramu dosegli pravo slav

Potnik na letalu je prdnil tako močno, da je letalo moralo prisilno pristati!

01.03.2019

Zgledalo je, da bo to le še en normalen let na Nizozemsko. Letalo je letelo iz Dubaja v Amsterdam, ampak ustavilo se je že na Dunaju. Razlo

Sprehajala sta se ob oceanu in videla belo kepo, ki je plula nad gladino. Nikoli si nista mislila, da bosta našla to...

22.02.2017

Eric in Torval sta dva fanta, ki sta spisala zgodovino. Eric in Torval sta spisala zgodovino na socialnih omrežjih. Sprehajala sta se ob oceanu

Mati je želela narediti svojega sina srečnega... Fotografije so pokazale drugače...

23.04.2017

38 letna Paola je mati štirim otrokom. Na žalost pa je ena od mnogih, ki trpijo za poročnim nasiljem. Njene šokantne fotografije so

40 letni moški si je grizel nohte in nato umrl...sedaj boste videli tole navado iz drugih oči!

28.11.2016

Kruto življenje... Mnogo ljudi si grize nohte Za to BOLEZEN obstaja v bistvu pravo ime in sicer Onikofagija. Ne le, da izgleda izredno grdo i

POZOR:Nova nevarnost na bencinskih servisih, bodite pazljivi!

13.03.2017

Tole goljufijo lahko vsak ugotovi, še preden je storjena. Tatovi namestijo na prometno bencinsko postajo dve pištoli za bencin. En

X
PRIDRUŽI SE NAM!